reklama

Suroviny

  • 1 šálek kuskus, přibližně 225 g
  • 1 lžíce pesto, bazalkové nebo rajčatové
  • ½ kostky zeleninový bujón
  • 150 g mozzarella, natrhaná na kousky
  • 2 ks rajčata, velká, nakrájená na kousky
  • hrst rukola, nebo jiné salátové listy

Na zálivku

  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce pesto, bazalkové nebo rajčatové
  • 1 ks citron, šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuskus dejte do velké mísy společně s pestem a rozdrobenou kostkou bujónu. Zalijte dvěma šálky (cca 400 ml) vroucí vody a pořádně zamíchejte, aby se vývar rozpustil. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát, dokud se veškerá voda nevsákne.

  • KROK 2

    Na zálivku smíchejte olivový olej, pesto a citronovou šťávu. Když kuskus nabobtná, přelijte ho zálivkou a načechrejte vidličkou. Přimíchejte mozzarellu, rajčata, rukolu a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama