Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 800 g mrkev, překrojená na půl a podélně nakrájená na kousky o velikosti 1 cm
- velký kousek máslo
- 50 g piniový oříšek
- 50 g sultánky
- velká špetka krupicový cukr
- malá hrst petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Vložte mrkev do většího kastrůlku a podlijte vodou. Přiveďte k varu a vařte 6-8 minut do změknutí, poté sceďte (lze provést už den předem) a mrkev zchlaďte.
- KROK 2
Ve stejné pánvi rozpusťte máslo, přidejte piniové oříšky a sultánky a vařte 2 minuty, dokud nezačnou piniové oříšky lehce hnědnout. Přidejte k nim mrkev, cukr, petrželku a mletý černý pepř. Všechno pořádně zamíchejte, aby se zelenina ve směsi obalila.