reklama

Suroviny

  • 800 g mrkev, překrojená na půl a podélně nakrájená na kousky o velikosti 1 cm
  • velký kousek máslo
  • 50 g piniový oříšek
  • 50 g sultánky
  • velká špetka krupicový cukr
  • malá hrst petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte mrkev do většího kastrůlku a podlijte vodou. Přiveďte k varu a vařte 6-8 minut do změknutí, poté sceďte (lze provést už den předem) a mrkev zchlaďte.

  • KROK 2

    Ve stejné pánvi rozpusťte máslo, přidejte piniové oříšky a sultánky a vařte 2 minuty, dokud nezačnou piniové oříšky lehce hnědnout. Přidejte k nim mrkev, cukr, petrželku a mletý černý pepř. Všechno pořádně zamíchejte, aby se zelenina ve směsi obalila.

reklama
reklama
reklama
reklama