reklama

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 1 velký zázvor
    oloupaný a nastrouhaný
  • 2 stroužky česnek
    rozmačkaný
  • 2 chilli paprička
    zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 500 g mleté maso
    kuřecí, krůtí nebo vepřové
  • 85 g hnědý cukr
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 1 limetka
  • 2 limetkové listy
    natrhané

K podávání

  • ledový salát
    nebo salát Little Gem či římský salát
  • velká hrst koriandr a máta
    natrhané listy
  • hrst pražené arašídy
    nasekané
  • 2 cibule šalotka
    nakrájená na tenká kolečka
  • 1 limetka
    nakrájená na měsíčky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal253
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy23g
  • cukry22g
  • vláknina0g
  • proteín29g
  • sůl1.73g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte zázvor, česnek a chilli papričky 1 minutu. Přidejte mleté maso, poté vařte na vysokou teplotu do zlatohněda a hrudky rozprostírejte dřevěnou měchačkou. Přidejte hnědý cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a nastrouhané limetkové listy a vše povařte, dokud směs nebude lepkavá.

  • krok 2

    Nasypte mleté maso do servírovací mísy a poté podávejte s miskou se směsí salátových listů. Do listů si každý může mleté maso zabalit. Přidejte bylinky, šalotku a arašídy na rozsypání. Nezapoměňte přiložit limetku na pokapání.

reklama
reklama
reklama
reklama