Pikantní mleté maso v salátovém wrapu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Hotové za 25 minut.
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1 velký zázvor, oloupaný a nastrouhaný
- 2 stroužky česnek, rozmačkaný
- 2 chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 500 g mleté maso, kuřecí, krůtí nebo vepřové
- 85 g hnědý cukr
- 2 lžíce rybí omáčka
- 1 limetka
- 2 limetkové listy, natrhané
K podávání
- ledový salát, nebo salát Little Gem či římský salát
- velká hrst koriandr a máta, natrhané listy
- hrst pražené arašídy, nasekané
- 2 cibule šalotka, nakrájená na tenká kolečka
- 1 limetka, nakrájená na měsíčky
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte zázvor, česnek a chilli papričky 1 minutu. Přidejte mleté maso, poté vařte na vysokou teplotu do zlatohněda a hrudky rozprostírejte dřevěnou měchačkou. Přidejte hnědý cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a nastrouhané limetkové listy a vše povařte, dokud směs nebude lepkavá.
- KROK 2
Nasypte mleté maso do servírovací mísy a poté podávejte s miskou se směsí salátových listů. Do listů si každý může mleté maso zabalit. Přidejte bylinky, šalotku a arašídy na rozsypání. Nezapoměňte přiložit limetku na pokapání.