Pikantní mleté maso v salátovém wrapu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Hotové za 25 minut.
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1 velký zázvoroloupaný a nastrouhaný
- 2 stroužky česnekrozmačkaný
- 2 chilli papričkazbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 500 g mleté masokuřecí, krůtí nebo vepřové
- 85 g hnědý cukr
- 2 lžíce rybí omáčka
- 1 limetka
- 2 limetkové listynatrhané
K podávání
- ledový salátnebo salát Little Gem či římský salát
- velká hrst koriandr a mátanatrhané listy
- hrst pražené arašídynasekané
- 2 cibule šalotkanakrájená na tenká kolečka
- 1 limetkanakrájená na měsíčky
- kcal253
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy23g
- cukry22g
- vláknina0g
- proteín29g
- sůl1.73g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte zázvor, česnek a chilli papričky 1 minutu. Přidejte mleté maso, poté vařte na vysokou teplotu do zlatohněda a hrudky rozprostírejte dřevěnou měchačkou. Přidejte hnědý cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a nastrouhané limetkové listy a vše povařte, dokud směs nebude lepkavá.
krok 2
Nasypte mleté maso do servírovací mísy a poté podávejte s miskou se směsí salátových listů. Do listů si každý může mleté maso zabalit. Přidejte bylinky, šalotku a arašídy na rozsypání. Nezapoměňte přiložit limetku na pokapání.