Pikantní pečené papriky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porcí 8
Přejít na suroviny
- 5 lžíce olivový olej
- 4 paprikynejlépe červené, žluté nebo oranžové
- 1 stroužek česnekuprolisovaný
- 2 lžíce červený vinný ocet
- hrst kaparůopláchnutých a okapaných
- hrst hladkolisté petrželkynasekané nahrubo
- kcal85
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy4g
- cukry4g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Papriky potřete 1 lžící olivového oleje, položte na gril nebo pod gril. Grilujte a otáčejte, dokud nezačnou černat. Vložte papriky do plastového sáčku, uzavřete a nechte je zapařit. Vyčkejte, až vychladnout natolik, aby se daly oloupat.
krok 2
Z paprik oloupejte tenkou slupičku, odstraňte stopku i jádřinec a poté nakrájejte. Uspořádejte na talíř nebo tác. Zbylý olivový olej, česnek a ocet prošlehejte s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Papriky pokapejte připravenou zálivkou, posypte kapary a petrželkou.