Pikantní pečené papriky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porcí 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 5 lžíce olivový olej
- 4 papriky, nejlépe červené, žluté nebo oranžové
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce červený vinný ocet
- hrst kaparů, opláchnutých a okapaných
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
Postup přípravy
- KROK 1
Papriky potřete 1 lžící olivového oleje, položte na gril nebo pod gril. Grilujte a otáčejte, dokud nezačnou černat. Vložte papriky do plastového sáčku, uzavřete a nechte je zapařit. Vyčkejte, až vychladnout natolik, aby se daly oloupat.
- KROK 2
Z paprik oloupejte tenkou slupičku, odstraňte stopku i jádřinec a poté nakrájejte. Uspořádejte na talíř nebo tác. Zbylý olivový olej, česnek a ocet prošlehejte s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Papriky pokapejte připravenou zálivkou, posypte kapary a petrželkou.