reklama

Suroviny

  • 5 lžíce olivový olej
  • 4 papriky, nejlépe červené, žluté nebo oranžové
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce červený vinný ocet
  • hrst kaparů, opláchnutých a okapaných
  • hrst hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Papriky potřete 1 lžící olivového oleje, položte na gril nebo pod gril. Grilujte a otáčejte, dokud nezačnou černat. Vložte papriky do plastového sáčku, uzavřete a nechte je zapařit. Vyčkejte, až vychladnout natolik, aby se daly oloupat.

  • KROK 2

    Z paprik oloupejte tenkou slupičku, odstraňte stopku i jádřinec a poté nakrájejte. Uspořádejte na talíř nebo tác. Zbylý olivový olej, česnek a ocet prošlehejte s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Papriky pokapejte připravenou zálivkou, posypte kapary a petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama