reklama

  • 5 lžíce olivový olej
  • 4 papriky
    nejlépe červené, žluté nebo oranžové
  • 1 stroužek česneku
    prolisovaný
  • 2 lžíce červený vinný ocet
  • hrst kaparů
    opláchnutých a okapaných
  • hrst hladkolisté petrželky
    nasekané nahrubo

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal85
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy4g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Papriky potřete 1 lžící olivového oleje, položte na gril nebo pod gril. Grilujte a otáčejte, dokud nezačnou černat. Vložte papriky do plastového sáčku, uzavřete a nechte je zapařit. Vyčkejte, až vychladnout natolik, aby se daly oloupat.

  • krok 2

    Z paprik oloupejte tenkou slupičku, odstraňte stopku i jádřinec a poté nakrájejte. Uspořádejte na talíř nebo tác. Zbylý olivový olej, česnek a ocet prošlehejte s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Papriky pokapejte připravenou zálivkou, posypte kapary a petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama