Pikantní salát z jarní cibulky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus marinování, bez vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 4 ks jarní cibulkynakrájené na dlouhé tenké proužky
- 1/4 malá červená cibulena tenké plátky
- 1/2 lžičky olej z praženého sezamu
- 1 lžička chilli vločkygochugaru
- kcal45
- tuky3g
- nasycené0g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Jarní cibulku i červenou cibulku dejte do velké misky s ledovou vodou a namočte alespoň na 5 minut (nebo až 2 hodiny) do lednice, dokud se jarní cibulky nezkroutí.
krok 2
Těsně před podávání cibulky dobře sceďte, odstřeďte v odstředivce na salát nebo osušte v utěrce a poté přendejte do středně velké mísy. Přidejte sezamový olej, gochugaru a špetku soli. Promíchejte, aby se vše propojilo a ihned podávejte.