Podzimní coleslaw
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- hrst mix semínekmy jsme použili slunečnicová, lněná a dýňová semínka
- kapka sójová omáčka Tamari
- 4 lžíce bílý jogurtnízkotučný
- 3 lžíce majonéza
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 3 lžíce petrželkanasekaná
- 1 ks celeroloupaný, nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný
- 3 ks mrkevoloupaná, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná
- ½ červené zelínajemno nakrouhané
- 2 ks jablkonakrájené na tenké nudličky
- kcal237
- tuky14g
- nasycené2g
- sacharidy22g
- cukry19g
- vláknina11g
- proteín7g
- sůl1.36g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte pánev a přidejte semínka, která lehce opečte na středním plameni. Když mírně zhnědnou, přilijte tamari a promíchejte. Poté je přesuňte z pánve do misky a dejte stranou.
krok 2
Smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a petrželku. Vzniklý dresink promíchejte se zeleninou a jablky, osolte a opepřete. Nakonec posypte semínky a podávejte.