reklama

Suroviny

  • hrst mix semínek, my jsme použili slunečnicová, lněná a dýňová semínka
  • kapka sójová omáčka Tamari
  • 4 lžíce bílý jogurt, nízkotučný
  • 3 lžíce majonéza
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 3 lžíce petrželka, nasekaná
  • 1 ks celer, oloupaný, nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný
  • 3 ks mrkev, oloupaná, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná
  • ½ červené zelí, najemno nakrouhané
  • 2 ks jablko, nakrájené na tenké nudličky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte pánev a přidejte semínka, která lehce opečte na středním plameni. Když mírně zhnědnou, přilijte tamari a promíchejte. Poté je přesuňte z pánve do misky a dejte stranou.

  • KROK 2

    Smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a petrželku. Vzniklý dresink promíchejte se zeleninou a jablky, osolte a opepřete. Nakonec posypte semínky a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama