reklama

Suroviny

  • 10 jarní cibulka, očištěná a nakrájená
  • 2 lžíce dýňová semínka, plus na ozdobu
  • 1 lžíce olivový olej, plus 1 čajová lžička
  • 2 pšeničné tortilly (nebo bezlepková alternativa)
  • 10 plátků jalapeňos chilli papričky (z konzervy)
  • 85 g cheddar, nastrouhaný
  • 1 avokádo, rozpůlené, zbavené pecky a oloupané
  • 1 limetka
  • koriandr, plus lístky na ozdobu
  • 1/2 ks okurka, oloupaná, podélně rozpůlená a šikmo nakrájená
  • 2 hlávkový salát Little Gem, nakrájený na tenké proužky

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci dejte vařit vodu a vlože do ní jarní cibulku. Vařte 2-3 minuty, dokud nezměkne, poté sceďte a zprudka ochlaďte v ledové vodě. Dejte osušit na kuchyňskou papírovou utěrku. Dýňová semínka opékejte 1–2 minuty na horké a suché pánvi, dokud nebudou lehce zlatavá. Přendejte do mísy a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Rozehřejte pánev na vysokou teplotu. Jarní cibulku pokapejte 1 lžičkou olivového oleje a okořeňte. Grilujte 2 minuty z každé strany, dokud lehce neztmavne. Na tortillu šikmo naskládejte jarní cibulky, přidejte jalapeños a zasypte sýrem. Navrch dejte druhou tortillu a přitlačte k sobě. Opékejte na pánvi 1–2 minuty z každé strany dokud se sýr nerozpustí a tortilla nebude křupavá.

  • KROK 3

    Mezitím prošlehejte zbývající olej, avokádo, limetkovou šťávu, koriandr a lžíci vody. Před přidáním okurky a hlávkového salátu zálivku okořeňte. Posypte dýňovými semínky a zbylými lístky koriandru. Quesadillu nakrájejte na čtvrtiny a podávejte se salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama