Quesadilly s jarní cibulkou a salátem z avokáda
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
- 10 jarní cibulkaočištěná a nakrájená
- 2 lžíce dýňová semínkaplus na ozdobu
- 1 lžíce olivový olejplus 1 čajová lžička
- 2 pšeničné tortilly(nebo bezlepková alternativa)
- 10 plátků jalapeňos chilli papričky(z konzervy)
- 85 g cheddarnastrouhaný
- 1 avokádorozpůlené, zbavené pecky a oloupané
- 1 limetka
- koriandrplus lístky na ozdobu
- 1/2 ks okurkaoloupaná, podélně rozpůlená a šikmo nakrájená
- 2 hlávkový salát Little Gemnakrájený na tenké proužky
- kcal625
- tuky45g
- nasycené15g
- sacharidy26g
- cukry8g
- vláknina14g
- proteín22g
- sůl1.9g
Postup přípravy
krok 1
V hrnci dejte vařit vodu a vlože do ní jarní cibulku. Vařte 2-3 minuty, dokud nezměkne, poté sceďte a zprudka ochlaďte v ledové vodě. Dejte osušit na kuchyňskou papírovou utěrku. Dýňová semínka opékejte 1–2 minuty na horké a suché pánvi, dokud nebudou lehce zlatavá. Přendejte do mísy a nechte vychladnout.
krok 2
Rozehřejte pánev na vysokou teplotu. Jarní cibulku pokapejte 1 lžičkou olivového oleje a okořeňte. Grilujte 2 minuty z každé strany, dokud lehce neztmavne. Na tortillu šikmo naskládejte jarní cibulky, přidejte jalapeños a zasypte sýrem. Navrch dejte druhou tortillu a přitlačte k sobě. Opékejte na pánvi 1–2 minuty z každé strany dokud se sýr nerozpustí a tortilla nebude křupavá.
krok 3
Mezitím prošlehejte zbývající olej, avokádo, limetkovou šťávu, koriandr a lžíci vody. Před přidáním okurky a hlávkového salátu zálivku okořeňte. Posypte dýňovými semínky a zbylými lístky koriandru. Quesadillu nakrájejte na čtvrtiny a podávejte se salátem.