Quinoa, čočka a feta salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g quinoa
- 1 lzicka olivový olej
- 1 šalotka, nebo ½ cibule, jemně nasekaná
- 2 lžíce estragon, hrubě nasekaný
- 400 g uvařené zelené čočky, nebo puy, propláchněte a sceděte
- ¼ okurky, lehce oloupaná a nakrájená na kostičky
- 100 g sýru feta, nastrouhaný
- 6 ks jarní cibulky, tence nakrájená
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 1 lžíce červeného nebo bílého vinného octa
Postup přípravy
- KROK 1
Quinou vařte v10–15 minut, dokud nezměkne, dobře sceďte a poté nechte vychladnout.
- KROK 2
Mezitím na malé pánvi rozehřejte olej a poté pár minut opékejte šalotku nebo cibuli, dokud nezměkne. Přidejte estragon, dobře promíchejte a poté stáhněte z ohně.
- KROK 3
Do vychladlé quinoi vmícháme změklou šalotku a estragon spolu s čočkou, okurkou, fetou, jarní cibulkou, pomerančovou kůrou a šťávou a octem. Dobře promíchejte a ochlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.