Rychlý caesar salát s kuřecím a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 kuřecí prsa s kůží
- 8 plátků slanina
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 1/2 citron, jen šťáva
- 3 lžíce přírodní jogurt
- 3 lžíce olivový olej
- 50 g parmazán, plus extra pro posypání
- Worcestrová omáčka, volitelné
- 2 malý římský salát
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuře okořeňte a vložte do pekáče. Obložte jej slaninou a opékejte 15-20 minut, dokud slanina není křupavá a kuře propečené.
- KROK 2
V misce smíchejte česnek, citronovou šťávu, jogurt, olej a parmezán a přidejte trochu worcesterové omáčky. Vyhoďte okrajové listy salátu a zbytek natrhejte na talíř a jemně promíchejte s dresinkem. Podávejte s kuřecím masem a křupavou slaninou. Nakonec můžete posypat extra parmazánem.