reklama

  • 6 plátky pancetty
  • 2 balení mozzarelly
    natrhané na kousky
  • 6-8 rajčata
    nakrájená na čtvrtky
  • 285 g sklenice artyčoků v oleji
    okapaných
  • velká hrst lístků bazalky
  • křupavé pečivo
    k podávání

Na dresink

  • 1 šalotka
    nakrájená nadrobno
  • 3-4 lžíce panenský olivový olej
  • 2 -3 lžíce sherry ocet

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal387
  • tuky32g
  • nasycené13g
  • sacharidy5g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín18g
  • sůl2.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte pancettu z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude křupavá. Dejte stranou vychladnout. Ingredience na dresink promíchejte se solí a čerstvě mletým pepřem.

  • krok 2

    Na servírovací talíř rozložte kousky mozzarelly, rajčata a artyčoky. Pancettu natrhejte na kousky o velikosti sousta a přidejte navrch salátu, poté přisypte lístky bazalky. Pokapejte dresinkem a podávejte s křupavým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama