Salát panzanella s avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 800 g směs zralých rajčat
- 1 stroužek česneku, podrcený
- 1,5 lžíce kaparů, opláchnutých a okapaných
- 1 zralé avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 malá červená cibule, nakrájená najemno
- 175 g ciabatta nebo jiné křupavé pečivo
- 4 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 lžíce červený vinný ocet
- malá hrst lístků bazalky
Postup přípravy
- KROK 1
Rajčata rozpůlte nebo nakrájejte (podle velikosti) a vložte do mísy. Dobře osolte a přidejte česnek, kapary, avokádo a cibuli a dobře promíchejte. Odložte na 10 minut.
- KROK 2
Mezitím natrhejte nebo nakrájejte ciabattu na 3 cm kousky a dejte do velké servírovací mísy nebo na talíř. Zakápněte polovinou olivového oleje, polovinou octa, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Těsně před k podáváním přidejte rajčata i s případnou šťávou, kterou pustila. Posypte lístky bazalky a pokapejte zbylým olejem a octem. Promíchejte a ihned servírujte.