Losos s ořechy na blízkovýchodní způsob
Filety z lososa jsou v tomto pokrmu inspirovaném Blízkým východem doplněny vlašskými ořechy, petrželkou, kořením sumah (mletá škumpa) a hummusem
Rajčata rozpůlte nebo nakrájejte (podle velikosti) a vložte do mísy. Dobře osolte a přidejte česnek, kapary, avokádo a cibuli a dobře promíchejte. Odložte na 10 minut.
Mezitím natrhejte nebo nakrájejte ciabattu na 3 cm kousky a dejte do velké servírovací mísy nebo na talíř. Zakápněte polovinou olivového oleje, polovinou octa, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Těsně před k podáváním přidejte rajčata i s případnou šťávou, kterou pustila. Posypte lístky bazalky a pokapejte zbylým olejem a octem. Promíchejte a ihned servírujte.