Salát s celerem, modrým sýrem a ořechy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 velký řapíkatý celer
- 1 zelené jablko
- 10 g pevný modrý sýr (nebo vegetariánská alternativa), rozdrobený
- 100 g vlašské ořechy, nasekané
Na zálivku
- 6 lžic zakysaná smetana
- 2 lžíce bílého vinného octa
Postup přípravy
- KROK 1
Zálivku připravte smícháním zakysané smetany a octa s trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.
- KROK 2
Připravte velkou mísu s ledovou vodou. Celer rozdělte na řapíky, stranou dejte středové měkké řapíky a listy. Pomocí škrabky zbavte každý řapík vláken. Pak pomocí škrabky nakrájejte na tenké proužky a vložte je do ledové vody. Jablko nakrájejte na tenké plátky, jádřinec vyhoďte a plátky nakrájejte na nudličky.
- KROK 3
Celer sceďte, nechte okapat a vložte do servírovací mísy se zálivkou, jablkem a většinou sýra a vlašských ořechů. Salát posypte zbylými vlašskými ořechy, modrým sýrem a listy celeru.