reklama

  • 1 velký řapíkatý celer
  • 1 zelené jablko
  • 10 g pevný modrý sýr (nebo vegetariánská alternativa)
    rozdrobený
  • 100 g vlašské ořechy
    nasekané

Na zálivku

  • 6 lžic zakysaná smetana
  • 2 lžíce bílého vinného octa

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal230
  • tuky20g
  • nasycené7g
  • sacharidy4g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zálivku připravte smícháním zakysané smetany a octa s trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.

  • krok 2

    Připravte velkou mísu s ledovou vodou. Celer rozdělte na řapíky, stranou dejte středové měkké řapíky a listy. Pomocí škrabky zbavte každý řapík vláken. Pak pomocí škrabky nakrájejte na tenké proužky a vložte je do ledové vody. Jablko nakrájejte na tenké plátky, jádřinec vyhoďte a plátky nakrájejte na nudličky.

  • krok 3

    Celer sceďte, nechte okapat a vložte do servírovací mísy se zálivkou, jablkem a většinou sýra a vlašských ořechů. Salát posypte zbylými vlašskými ořechy, modrým sýrem a listy celeru.

reklama
reklama
reklama
reklama