reklama

Suroviny

  • 1 velký řapíkatý celer
  • 1 zelené jablko
  • 10 g pevný modrý sýr (nebo vegetariánská alternativa), rozdrobený
  • 100 g vlašské ořechy, nasekané

Na zálivku

  • 6 lžic zakysaná smetana
  • 2 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zálivku připravte smícháním zakysané smetany a octa s trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.

  • KROK 2

    Připravte velkou mísu s ledovou vodou. Celer rozdělte na řapíky, stranou dejte středové měkké řapíky a listy. Pomocí škrabky zbavte každý řapík vláken. Pak pomocí škrabky nakrájejte na tenké proužky a vložte je do ledové vody. Jablko nakrájejte na tenké plátky, jádřinec vyhoďte a plátky nakrájejte na nudličky.

  • KROK 3

    Celer sceďte, nechte okapat a vložte do servírovací mísy se zálivkou, jablkem a většinou sýra a vlašských ořechů. Salát posypte zbylými vlašskými ořechy, modrým sýrem a listy celeru.

reklama
reklama
reklama
reklama