reklama

  • 200 g baby špenát
  • 500 g červená řepa
    vařená
  • 400 g sýr feta
    rozdrobený
  • svazek máta
    listy, nahrubo nasekané
  • svazek jarní cibulka
    nadrobno nakrájená
  • 2 ks červená chilli paprička
    rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké nudličky

Na dresink

  • 5 lžic řepkový olej
  • 5 lžic med
  • 5 lžic citronová šťáva
  • 1 lžíce dijonská hořčice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal219
  • tuky14g
  • nasycené6g
  • sacharidy15g
  • cukry14g
  • vláknina2g
  • proteín9g
  • sůl1.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Baby špenát rozprostřete na velký talíř. Červenou řepu nakrájejte na měsíčky a položte je na špenát. Poté posypte fetou, mátou, jarní cibulkou a chilli papričkami.

  • krok 2

    Dresink připravíte tak, že do sklenice s víčkem dáte olej, med, citronovou šťávu a hořčici. Směs osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát přelijte dresinkem a lehce promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama