Salát s fetou a červenou řepou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 10 porcí
Přejít na suroviny
- 200 g baby špenát
- 500 g červená řepavařená
- 400 g sýr fetarozdrobený
- svazek mátalisty, nahrubo nasekané
- svazek jarní cibulkanadrobno nakrájená
- 2 ks červená chilli papričkarozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké nudličky
Na dresink
- 5 lžic řepkový olej
- 5 lžic med
- 5 lžic citronová šťáva
- 1 lžíce dijonská hořčice
- kcal219
- tuky14g
- nasycené6g
- sacharidy15g
- cukry14g
- vláknina2g
- proteín9g
- sůl1.9g
Postup přípravy
krok 1
Baby špenát rozprostřete na velký talíř. Červenou řepu nakrájejte na měsíčky a položte je na špenát. Poté posypte fetou, mátou, jarní cibulkou a chilli papričkami.
krok 2
Dresink připravíte tak, že do sklenice s víčkem dáte olej, med, citronovou šťávu a hořčici. Směs osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát přelijte dresinkem a lehce promíchejte.