Salát s hruškami, čekankou a modrým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 hlávky čekanka, malá (použili jsme směs červené a světle zelené)
- 2 hrušky, zralé, pevné, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
- 1 citron, šťáva
- 1 hrst petrželka, nasekaná
- 50 g vlašské ořechy, půlky
- 2 lžíce olej z vlašských ořechů
- 100 g modrý sýr, nebo veganská alternativa
Postup přípravy
- KROK 1
Z čekanky odstraňte vnější listy a rozkrojte je podélně napůl. Vyřízněte kořen, poté nakrájejte na dlouhé tenké plátky a opláchněte. Osušte a vložte do mísy. Každou čtvrtku hrušky nakrájejte na 3 a pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. Přidejte je do mísy společně s nasekanou petrželkou a vlašskými ořechy.
- KROK 2
Udělejte dresink smícháním oleje z vlašských ořechů, zbylé citronové šťávy a koření. Dresink nalijte do mísy se zeleninou, vše promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch rozdrobte sýr s modrou plísní a podávejte.