Salát s hruškami, čekankou a modrým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 4 hlávky čekankamalá (použili jsme směs červené a světle zelené)
- 2 hruškyzralé, pevné, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
- 1 citronšťáva
- 1 hrst petrželkanasekaná
- 50 g vlašské ořechypůlky
- 2 lžíce olej z vlašských ořechů
- 100 g modrý sýrnebo veganská alternativa
- kcal284
- tuky23g
- nasycené7g
- sacharidy10g
- cukry9g
- vláknina3g
- proteín9g
- sůl0.51g
Postup přípravy
krok 1
Z čekanky odstraňte vnější listy a rozkrojte je podélně napůl. Vyřízněte kořen, poté nakrájejte na dlouhé tenké plátky a opláchněte. Osušte a vložte do mísy. Každou čtvrtku hrušky nakrájejte na 3 a pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. Přidejte je do mísy společně s nasekanou petrželkou a vlašskými ořechy.
krok 2
Udělejte dresink smícháním oleje z vlašských ořechů, zbylé citronové šťávy a koření. Dresink nalijte do mísy se zeleninou, vše promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch rozdrobte sýr s modrou plísní a podávejte.