reklama

  • 4 hlávky čekanka
    malá (použili jsme směs červené a světle zelené)
  • 2 hrušky
    zralé, pevné, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
  • 1 citron
    šťáva
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná
  • 50 g vlašské ořechy
    půlky
  • 2 lžíce olej z vlašských ořechů
  • 100 g modrý sýr
    nebo veganská alternativa

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal284
  • tuky23g
  • nasycené7g
  • sacharidy10g
  • cukry9g
  • vláknina3g
  • proteín9g
  • sůl0.51g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z čekanky odstraňte vnější listy a rozkrojte je podélně napůl. Vyřízněte kořen, poté nakrájejte na dlouhé tenké plátky a opláchněte. Osušte a vložte do mísy. Každou čtvrtku hrušky nakrájejte na 3 a pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. Přidejte je do mísy společně s nasekanou petrželkou a vlašskými ořechy.

  • krok 2

    Udělejte dresink smícháním oleje z vlašských ořechů, zbylé citronové šťávy a koření. Dresink nalijte do mísy se zeleninou, vše promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch rozdrobte sýr s modrou plísní a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama