reklama

Suroviny

  • 4 hlávky čekanka, malá (použili jsme směs červené a světle zelené)
  • 2 hrušky, zralé, pevné, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
  • 1 citron, šťáva
  • 1 hrst petrželka, nasekaná
  • 50 g vlašské ořechy, půlky
  • 2 lžíce olej z vlašských ořechů
  • 100 g modrý sýr, nebo veganská alternativa

Postup přípravy

  • KROK 1

    Z čekanky odstraňte vnější listy a rozkrojte je podélně napůl. Vyřízněte kořen, poté nakrájejte na dlouhé tenké plátky a opláchněte. Osušte a vložte do mísy. Každou čtvrtku hrušky nakrájejte na 3 a pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. Přidejte je do mísy společně s nasekanou petrželkou a vlašskými ořechy.

  • KROK 2

    Udělejte dresink smícháním oleje z vlašských ořechů, zbylé citronové šťávy a koření. Dresink nalijte do mísy se zeleninou, vše promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch rozdrobte sýr s modrou plísní a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama