reklama

Suroviny

  • 1 ks okurka, velká, oloupaná
  • 2 ks limetka
  • 1 lžíce bílý ocet, rýžový nebo vinný
  • ½ lžíce cukr krupice
  • velká hrst máta, listy
  • 1 ks chilli paprička, malá, nadrobno nakrájená

Postup přípravy

  • KROK 1

    Polovinu okurky nakrájejte nadrobno do velké mísy. Limetku oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy společně se šťávou, která při krájení vznikla. K okurce a limetce přidejte ocet a cukr, přikryjte a dejte odležet do ledničky.

  • KROK 2

    Před podáváním nakrájejte druhou poloviny okurky a společně s mátou a chilli přidejte do mísy. Promíchejte a případně ještě dochuťte octem a osolte.

reklama
reklama
reklama
reklama