Salát s mátou, limetkou a okurkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 1 ks okurkavelká, oloupaná
- 2 ks limetka
- 1 lžíce bílý ocetrýžový nebo vinný
- ½ lžíce cukr krupice
- velká hrst mátalisty
- 1 ks chilli papričkamalá, nadrobno nakrájená
- kcal15
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Polovinu okurky nakrájejte nadrobno do velké mísy. Limetku oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy společně se šťávou, která při krájení vznikla. K okurce a limetce přidejte ocet a cukr, přikryjte a dejte odležet do ledničky.
krok 2
Před podáváním nakrájejte druhou poloviny okurky a společně s mátou a chilli přidejte do mísy. Promíchejte a případně ještě dochuťte octem a osolte.