reklama

  • 1 ks cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 4 ks rajče
    nakrájené na tenké plátky
  • 1⁄2 ks okurka
    nakrájená na tenké plátky (nemusí být)
  • 1 ks zelená chilli paprička
    zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česnek
    nadrobno nakrájený
  • 2 lžíce bílý sladový ocet
  • 1 lžička cukr krupice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal23
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy5g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.02g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cibuli zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát.

  • krok 2

    Rajčata a okurku (pokud ji používáte) naaranžujte na talíř a poté na ně rozprostřete osušenou cibuli.

  • krok 3

    Smíchejte chilli papričku a česnek s octem a cukrem, poté osolte. Salát pokapejte zálivkou těsně před podáváním.

  • krok 4

    Salát lze připravit a vychladit až 1 hodinu předem, ale zálivkou jej polijte až těsně před podáváním.

reklama
reklama
reklama
reklama