reklama

  • 1 ks okurka
  • 500 g ředkvičky
    nakrájené na čtvrtky
  • 1 ks červená cibule
    velká, nakrájená na tenké plátky
  • 1 ks řapíkatý celer
    nakrájený na kousky (1 cm)
  • svazek hladkolistá petrželka
    nahrubo nasekaná
  • 3 lžíce šťáva z citronu
  • 6 lžic řepkový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal81
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy4g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín1g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Okurku podélně rozčtvrťte a každou čtvrtku nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm. Přesuňte je do salátové mísy nebo na velký talíř. Přidejte ředkvičky, řapíkatý celer, cibuli a petrželku.

  • krok 2

    Citronovou šťávu a olej dejte do skleničky s víčkem, osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát promíchejte se zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama