Salát s ředkvičkami a okurkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 10 porcí
Přejít na suroviny
- 1 ks okurka
- 500 g ředkvičkynakrájené na čtvrtky
- 1 ks červená cibulevelká, nakrájená na tenké plátky
- 1 ks řapíkatý celernakrájený na kousky (1 cm)
- svazek hladkolistá petrželkanahrubo nasekaná
- 3 lžíce šťáva z citronu
- 6 lžic řepkový olej
- kcal81
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy4g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín1g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Okurku podélně rozčtvrťte a každou čtvrtku nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm. Přesuňte je do salátové mísy nebo na velký talíř. Přidejte ředkvičky, řapíkatý celer, cibuli a petrželku.
krok 2
Citronovou šťávu a olej dejte do skleničky s víčkem, osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát promíchejte se zálivkou.