Salát s ředkvičkami a okurkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 10 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks okurka
- 500 g ředkvičky, nakrájené na čtvrtky
- 1 ks červená cibule, velká, nakrájená na tenké plátky
- 1 ks řapíkatý celer, nakrájený na kousky (1 cm)
- svazek hladkolistá petrželka, nahrubo nasekaná
- 3 lžíce šťáva z citronu
- 6 lžic řepkový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Okurku podélně rozčtvrťte a každou čtvrtku nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm. Přesuňte je do salátové mísy nebo na velký talíř. Přidejte ředkvičky, řapíkatý celer, cibuli a petrželku.
- KROK 2
Citronovou šťávu a olej dejte do skleničky s víčkem, osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát promíchejte se zálivkou.