reklama

  • 350 g orzo
    nebo jiný malý tvar těstovin
  • 20 g bazalka
  • 4 lžíce olivový olej
    extra panenský
  • 25 g parmazán
    (nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaný, plus navíc na posypání (volitelně)
  • 1 stroužek česnek
    hrubě nasekaný
  • 50 g piniové oříšky
    opečené
  • 290 g mozzarella
    bocconcini (baby mozzarella - kuličky)
  • 100 g polosušená rajčata
    hrubě nasekaná
  • 50 g rukola
    divoká

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal742
  • tuky40g
  • nasycené13g
  • sacharidy71g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín29g
  • sůl1.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Orzo vařte 8 minut do změknutí, poté sceďte a ochlaďte pod studenou vodou. Znovu sceďte a poté přendejte do velké mísy. Mezitím vložte bazalku i se stonky do kuchyňského robotu. Přidejte olej, parmezán, česnek a polovinu piniových oříšků. Vše prošlehejte do hustého dresinku podobnému pestu.

  • krok 2

    Dresink promíchejte s orzo a poté okořeňte. Zálivka se vám bude zdát docela hustá, ale pokračujte v míchání a dokud se neobalí všechna zrníčka. Přidejte bocconcini, rajčata a hrst rukoly. Posypte zbývajícími piniovými oříšky a ještě trochou parmazánu, chcete-li. Navrch dejte další rukolu a hned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama