Salát s těstovinovou rýží a mozzarellou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 350 g orzonebo jiný malý tvar těstovin
- 20 g bazalka
- 4 lžíce olivový olejextra panenský
- 25 g parmazán(nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaný, plus navíc na posypání (volitelně)
- 1 stroužek česnekhrubě nasekaný
- 50 g piniové oříškyopečené
- 290 g mozzarellabocconcini (baby mozzarella - kuličky)
- 100 g polosušená rajčatahrubě nasekaná
- 50 g rukoladivoká
- kcal742
- tuky40g
- nasycené13g
- sacharidy71g
- cukry5g
- vláknina4g
- proteín29g
- sůl1.25g
Postup přípravy
krok 1
Orzo vařte 8 minut do změknutí, poté sceďte a ochlaďte pod studenou vodou. Znovu sceďte a poté přendejte do velké mísy. Mezitím vložte bazalku i se stonky do kuchyňského robotu. Přidejte olej, parmezán, česnek a polovinu piniových oříšků. Vše prošlehejte do hustého dresinku podobnému pestu.
krok 2
Dresink promíchejte s orzo a poté okořeňte. Zálivka se vám bude zdát docela hustá, ale pokračujte v míchání a dokud se neobalí všechna zrníčka. Přidejte bocconcini, rajčata a hrst rukoly. Posypte zbývajícími piniovými oříšky a ještě trochou parmazánu, chcete-li. Navrch dejte další rukolu a hned podávejte.