Salát se špenátem a zelenými fazolkami
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 lžíce olivový olej extra panenský
- 1 citron, pouze šťáva
- 500 g fazolky zelené, konce stonků oříznuté, blanšírované, zchlazené (viz níže) a překrojené na půl
- 180 g špenát baby
Postup přípravy
- KROK 1
V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- KROK 2
Ve velké servírovací míse smíchejte fazolky a lístky špenátu. Salát přelijte dresinkem a ihned podávejte.
- KROK 3
Jak blanšírovat zelené fazolky
Na blanšírování zelených fazolek budete potřebovat hrnec s vodou, kterou přivedete k varu. Dále si připravte mísu s velmi studenou, ideálně ledovou vodou. Fazole ponořte do vroucí vody na 1-2 minuty, dokud nezměknou. Děrovanou naběračkou je vyndejte a okamžitě ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření. Takto získáte křupavé jasně zelené fazole.