reklama

  • 3 lžíce olivový olej
    extra panenský
  • 1 citron
    pouze šťáva
  • 500 g fazolky zelené
    konce stonků oříznuté, blanšírované, zchlazené (viz níže) a překrojené na půl
  • 180 g špenát
    baby

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal58
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy2g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

  • krok 2

    Ve velké servírovací míse smíchejte fazolky a lístky špenátu. Salát přelijte dresinkem a ihned podávejte.

  • krok 3

    Jak blanšírovat zelené fazolky

    Na blanšírování zelených fazolek budete potřebovat hrnec s vodou, kterou přivedete k varu. Dále si připravte mísu s velmi studenou, ideálně ledovou vodou. Fazole ponořte do vroucí vody na 1-2 minuty, dokud nezměknou. Děrovanou naběračkou je vyndejte a okamžitě ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření. Takto získáte křupavé jasně zelené fazole.

reklama
reklama
reklama
reklama