Salát se špenátem a zelenými fazolkami
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 3 lžíce olivový olejextra panenský
- 1 citronpouze šťáva
- 500 g fazolky zelenékonce stonků oříznuté, blanšírované, zchlazené (viz níže) a překrojené na půl
- 180 g špenátbaby
- kcal58
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy2g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
krok 2
Ve velké servírovací míse smíchejte fazolky a lístky špenátu. Salát přelijte dresinkem a ihned podávejte.
krok 3
Jak blanšírovat zelené fazolky
Na blanšírování zelených fazolek budete potřebovat hrnec s vodou, kterou přivedete k varu. Dále si připravte mísu s velmi studenou, ideálně ledovou vodou. Fazole ponořte do vroucí vody na 1-2 minuty, dokud nezměknou. Děrovanou naběračkou je vyndejte a okamžitě ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření. Takto získáte křupavé jasně zelené fazole.