reklama

  • 750 g hranolky
    mražené
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 (dohromady cca 350g) sirloin steak (steak z roštěnce)
  • 120 g listový salát – směs s bylinkami
  • 6 lžic dresink z medu a hořčice
    kupovaný nebo domácí

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal496
  • tuky21g
  • nasycené2g
  • sacharidy53g
  • cukry0g
  • vláknina4g
  • proteín27g
  • sůl0.54g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nejprve upečte hranolky. Zmrazené je rozložte v jedné vrstvě na velký plech a pečte dozlatova a křupava podle návodu na obalu.

  • krok 2

    Zatímco jsou hranolky v troubě, rozehřejte olej na pánvi a steaky opékejte 2–3 minuty z každé strany. Steaky vyjměte z pánve a nechte několik minut odpočívat, než je nakrájíte na tenké proužky.

  • krok 3

    Poté sestavte kompletní misku. Když jsou hranolky hotové, posypte je trochou soli a černého pepře. Salátovou směs dejte do mísy a zalijte 4 lžícemi zálivky. Salát rozdělte na 4 talíře, navrch dejte brambory a poté steak. Přelijte zbývajícím dresinkem a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama