Salát se steakem a hranolkami
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 750 g hranolkymražené
- 1 lžíce olivový olej
- 2 (dohromady cca 350g) sirloin steak (steak z roštěnce)
- 120 g listový salát – směs s bylinkami
- 6 lžic dresink z medu a hořčicekupovaný nebo domácí
- kcal496
- tuky21g
- nasycené2g
- sacharidy53g
- cukry0g
- vláknina4g
- proteín27g
- sůl0.54g
Postup přípravy
krok 1
Nejprve upečte hranolky. Zmrazené je rozložte v jedné vrstvě na velký plech a pečte dozlatova a křupava podle návodu na obalu.
krok 2
Zatímco jsou hranolky v troubě, rozehřejte olej na pánvi a steaky opékejte 2–3 minuty z každé strany. Steaky vyjměte z pánve a nechte několik minut odpočívat, než je nakrájíte na tenké proužky.
krok 3
Poté sestavte kompletní misku. Když jsou hranolky hotové, posypte je trochou soli a černého pepře. Salátovou směs dejte do mísy a zalijte 4 lžícemi zálivky. Salát rozdělte na 4 talíře, navrch dejte brambory a poté steak. Přelijte zbývajícím dresinkem a ihned podávejte.