Salát se steakem zalitý vinaigrette z modrého sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 (asi 300g) rump nebo filet steakočištěný od tuku
- 140 g fazolky zelenéočištěné
- 1 hlávka čekanka listovájednotlivé listy
- 25 g vlašské ořechynasekané
Na zálivku
- 1/2 citronpouze šťáva a kůra
- 1 lžíce olivový olejnebo olej z vlašských ořechů
- 1 lžíce estragonnasekaný, volitelné
- 1 malá cibule šalotka
- 1 lžíce modrý sýrrozdrobený (v receptu použitý sýr Danish blue)
- kcal390
- tuky24g
- nasycené5g
- sacharidy24g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín5g
- sůl0.42g
Postup přípravy
krok 1
Steak silně dochuťte pepřem a trochou soli. Opékejte na grilu nebo pod grilem 2-3 minuty z každé strany pro medium-rare nebo dle vašich preferencí. Po grilování nechejte steak 10 minut odležet a poté nakrájejte na plátky.
krok 2
Na zálivku v malé misce prošlehejte kůru a šťávu z citronu, olej, estragon, šalotku, sýr a trochu soli a pepře.
krok 3
Fazole vařte ve vroucí vodě, dokud nezměknou. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou, poté opět důkladně sceďte.
krok 4
Listy čekanky rozdělte na dva talíře a na ně naskládejte fazole, vlašské ořechy a plátky steaku. Těsně před konzumací přelijte celý salát zálivkou.