reklama

  • 1 (asi 300g) rump nebo filet steak
    očištěný od tuku
  • 140 g fazolky zelené
    očištěné
  • 1 hlávka čekanka listová
    jednotlivé listy
  • 25 g vlašské ořechy
    nasekané

Na zálivku

  • 1/2 citron
    pouze šťáva a kůra
  • 1 lžíce olivový olej
    nebo olej z vlašských ořechů
  • 1 lžíce estragon
    nasekaný, volitelné
  • 1 malá cibule šalotka
  • 1 lžíce modrý sýr
    rozdrobený (v receptu použitý sýr Danish blue)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal390
  • tuky24g
  • nasycené5g
  • sacharidy24g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín5g
  • sůl0.42g

Postup přípravy

  • krok 1

    Steak silně dochuťte pepřem a trochou soli. Opékejte na grilu nebo pod grilem 2-3 minuty z každé strany pro medium-rare nebo dle vašich preferencí. Po grilování nechejte steak 10 minut odležet a poté nakrájejte na plátky.

  • krok 2

    Na zálivku v malé misce prošlehejte kůru a šťávu z citronu, olej, estragon, šalotku, sýr a trochu soli a pepře.

  • krok 3

    Fazole vařte ve vroucí vodě, dokud nezměknou. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou, poté opět důkladně sceďte.

  • krok 4

    Listy čekanky rozdělte na dva talíře a na ně naskládejte fazole, vlašské ořechy a plátky steaku. Těsně před konzumací přelijte celý salát zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama