Salát se steakem zalitý vinaigrette z modrého sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 (asi 300g) rump nebo filet steak, očištěný od tuku
- 140 g fazolky zelené, očištěné
- 1 hlávka čekanka listová, jednotlivé listy
- 25 g vlašské ořechy, nasekané
Na zálivku
- 1/2 citron, pouze šťáva a kůra
- 1 lžíce olivový olej, nebo olej z vlašských ořechů
- 1 lžíce estragon, nasekaný, volitelné
- 1 malá cibule šalotka
- 1 lžíce modrý sýr, rozdrobený (v receptu použitý sýr Danish blue)
Postup přípravy
- KROK 1
Steak silně dochuťte pepřem a trochou soli. Opékejte na grilu nebo pod grilem 2-3 minuty z každé strany pro medium-rare nebo dle vašich preferencí. Po grilování nechejte steak 10 minut odležet a poté nakrájejte na plátky.
- KROK 2
Na zálivku v malé misce prošlehejte kůru a šťávu z citronu, olej, estragon, šalotku, sýr a trochu soli a pepře.
- KROK 3
Fazole vařte ve vroucí vodě, dokud nezměknou. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou, poté opět důkladně sceďte.
- KROK 4
Listy čekanky rozdělte na dva talíře a na ně naskládejte fazole, vlašské ořechy a plátky steaku. Těsně před konzumací přelijte celý salát zálivkou.