Salát z čekanky a pomeranče se zázvorovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- 20-30 minut
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 2 lžičky zázvorčerstvý, jemně nastrouhaný
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 1 lžička hořčice dijonská
- 1/2 lžičky kůra z pomerančejemně nastrouhaná, plus 2 lžíce pomerančové šťávy
- 3 lžíce citronová šťáva
- 2 lžičky medtekutý
- 100 ml arašídový olej
Na salát
- 3 ks pomeranč
- 2 ks čekankavětší hlávky
- 50 g polníček
- 85 g řeřicha
- kcal143
- tuky12g
- nasycené2g
- sacharidy8g
- cukry1g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0.07g
Postup přípravy
krok 1
Až dva dny předem si můžete připravit zálivku – všechny ingredience dejte do uzavíratelné nádoby, zavíčkujte a protřepejte, aby se vše spojilo. Okořeňte a dejte vychladit.
krok 2
Až den dopředu oloupejte pomeranč a zbavte ho semínek. Vyřízněte jednotlivé klínky dužiny a dejte vychladit.
krok 3
Až hodinu dopředu podélně rozkrojte čekanku, abyste získali volné listy a pevný konec stonku. Listy půjdou snadno oddělit, stonky nakrájejte na tenké plátky, přidejte pomeranč, polníček a řeřichu. Vychlaďte.
krok 4
Těsně před podáváním zakápněte připraveným dresinkem.