Salát z čekanky a pomeranče se zázvorovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- 20-30 minut
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžičky zázvor čerstvý, jemně nastrouhaný
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 1 lžička hořčice dijonská
- 1/2 lžičky kůra z pomeranče jemně nastrouhaná, plus 2 lžíce pomerančové šťávy
- 3 lžíce citronová šťáva
- 2 lžičky med tekutý
- 100 ml arašídový olej
Na salát
- 3 ks pomeranč
- 2 ks čekanka větší hlávky
- 50 g polníček
- 85 g řeřicha
Postup přípravy
- KROK 1
Až dva dny předem si můžete připravit zálivku – všechny ingredience dejte do uzavíratelné nádoby, zavíčkujte a protřepejte, aby se vše spojilo. Okořeňte a dejte vychladit.
- KROK 2
Až den dopředu oloupejte pomeranč a zbavte ho semínek. Vyřízněte jednotlivé klínky dužiny a dejte vychladit.
- KROK 3
Až hodinu dopředu podélně rozkrojte čekanku, abyste získali volné listy a pevný konec stonku. Listy půjdou snadno oddělit, stonky nakrájejte na tenké plátky, přidejte pomeranč, polníček a řeřichu. Vychlaďte.
- KROK 4
Těsně před podáváním zakápněte připraveným dresinkem.