reklama

  • 2 lžičky zázvor
    čerstvý, jemně nastrouhaný
  • 1 stroužek česnek
    rozmačkaný
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • 1/2 lžičky kůra z pomeranče
    jemně nastrouhaná, plus 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžičky med
    tekutý
  • 100 ml arašídový olej

Na salát

  • 3 ks pomeranč
  • 2 ks čekanka
    větší hlávky
  • 50 g polníček
  • 85 g řeřicha

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal143
  • tuky12g
  • nasycené2g
  • sacharidy8g
  • cukry1g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0.07g

Postup přípravy

  • krok 1

    Až dva dny předem si můžete připravit zálivku – všechny ingredience dejte do uzavíratelné nádoby, zavíčkujte a protřepejte, aby se vše spojilo. Okořeňte a dejte vychladit.

  • krok 2

    Až den dopředu oloupejte pomeranč a zbavte ho semínek. Vyřízněte jednotlivé klínky dužiny a dejte vychladit.

  • krok 3

    Až hodinu dopředu podélně rozkrojte čekanku, abyste získali volné listy a pevný konec stonku. Listy půjdou snadno oddělit, stonky nakrájejte na tenké plátky, přidejte pomeranč, polníček a řeřichu. Vychlaďte.

  • krok 4

    Těsně před podáváním zakápněte připraveným dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama