Salát z červené řepy a jablek s vlašskými ořechy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Snadné
- 6-8 porcí
Přejít na suroviny
- 250 g červená řepavařená, nakrájená na kostky 1 cm
- 2 jablkanakrájená na kostky 1 cm
- 2 stonky řapíkatý celerjemně nakrájený na proužky
- 50 g vlašské ořechyhrubě nasekané
- 1 hrst petrželkanasekaná
- 3 lžíce olej z vlašských ořechů
- 1 lžíce vinný ocetčervený
- kcal143
- tuky11g
- nasycené1g
- sacharidy8g
- cukry8g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy dejte červenou řepu, jablka, celer, vlašské ořechy a petržel.
krok 2
Vyšlehejte ořechový olej, ocet a koření, nalijte na salát a dobře promícháme.
krok 3
Rozdělte do malých sklenic nebo šálků a před podáváním dejte vychladit. Salát můžete připravit až 3 hodiny předem.