Salát z červené řepy a jablek s vlašskými ořechy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Snadné
- 6-8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g červená řepa, vařená, nakrájená na kostky 1 cm
- 2 jablka, nakrájená na kostky 1 cm
- 2 stonky řapíkatý celer, jemně nakrájený na proužky
- 50 g vlašské ořechy, hrubě nasekané
- 1 hrst petrželka, nasekaná
- 3 lžíce olej z vlašských ořechů
- 1 lžíce vinný ocet červený
Postup přípravy
- KROK 1
Do mísy dejte červenou řepu, jablka, celer, vlašské ořechy a petržel.
- KROK 2
Vyšlehejte ořechový olej, ocet a koření, nalijte na salát a dobře promícháme.
- KROK 3
Rozdělte do malých sklenic nebo šálků a před podáváním dejte vychladit. Salát můžete připravit až 3 hodiny předem.