reklama

Suroviny

  • 250 g cukrový hrášek, překrájený napůl
  • 1 ks červená cibule, na tenké plátky
  • 2 ks pomeranče, na plátky
  • 200 g ředkvička, na půlky
  • 2 avokádo, na kousky
  • 1 ks citron, šťáva
  • 100 g hráškové výhonky

Na dresink

  • 1 ks pomeranč, kůra a šťáva
  • 1/2 svazku máta, jemně nasekaná
  • 1/2 svazku koriandr, jemně nasekaný
  • 3 lžíce bílý 4vinný ocet
  • 4 lžíce řepkový olej
  • 1 lžíce med, tekutý

Postup přípravy

  • KROK 1

    V konvici uvařte vodu. Cukrový hrášek a cibuli dejte do velké mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte stát 30 sekund, poté sceďte a dejte pod tekoucí studenou vodu, dokud zcela nezchladnou. Znovu sceďte.

  • KROK 2

    Cukrový hrášek, cibuli, pomeranče a ředkvičky navrstvěte do nádoby. Promíchejte kousky avokáda s citronovou šťávou a přidejte ho do mísy k zelenině. Suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici. Až budete připraveni k podávání, přidejte výhonky hrášku a jemně promíchejte salát s dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama