Salát z cukrového hrášku, avokáda a pomeranče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bz vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 250 g cukrový hrášekpřekrájený napůl
- 1 ks červená cibulena tenké plátky
- 2 ks pomerančena plátky
- 200 g ředkvičkana půlky
- 2 avokádona kousky
- 1 ks citronšťáva
- 100 g hráškové výhonky
Na dresink
- 1 ks pomerančkůra a šťáva
- 1/2 svazku mátajemně nasekaná
- 1/2 svazku koriandrjemně nasekaný
- 3 lžíce bílý 4vinný ocet
- 4 lžíce řepkový olej
- 1 lžíce medtekutý
- kcal146
- tuky11g
- nasycené1g
- sacharidy10g
- cukry8g
- vláknina4g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
V konvici uvařte vodu. Cukrový hrášek a cibuli dejte do velké mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte stát 30 sekund, poté sceďte a dejte pod tekoucí studenou vodu, dokud zcela nezchladnou. Znovu sceďte.
krok 2
Cukrový hrášek, cibuli, pomeranče a ředkvičky navrstvěte do nádoby. Promíchejte kousky avokáda s citronovou šťávou a přidejte ho do mísy k zelenině. Suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici. Až budete připraveni k podávání, přidejte výhonky hrášku a jemně promíchejte salát s dresinkem.