reklama

  • 250 g cukrový hrášek
    překrájený napůl
  • 1 ks červená cibule
    na tenké plátky
  • 2 ks pomeranče
    na plátky
  • 200 g ředkvička
    na půlky
  • 2 avokádo
    na kousky
  • 1 ks citron
    šťáva
  • 100 g hráškové výhonky

Na dresink

  • 1 ks pomeranč
    kůra a šťáva
  • 1/2 svazku máta
    jemně nasekaná
  • 1/2 svazku koriandr
    jemně nasekaný
  • 3 lžíce bílý 4vinný ocet
  • 4 lžíce řepkový olej
  • 1 lžíce med
    tekutý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal146
  • tuky11g
  • nasycené1g
  • sacharidy10g
  • cukry8g
  • vláknina4g
  • proteín3g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    V konvici uvařte vodu. Cukrový hrášek a cibuli dejte do velké mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte stát 30 sekund, poté sceďte a dejte pod tekoucí studenou vodu, dokud zcela nezchladnou. Znovu sceďte.

  • krok 2

    Cukrový hrášek, cibuli, pomeranče a ředkvičky navrstvěte do nádoby. Promíchejte kousky avokáda s citronovou šťávou a přidejte ho do mísy k zelenině. Suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici. Až budete připraveni k podávání, přidejte výhonky hrášku a jemně promíchejte salát s dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama