Salát z cukrového hrášku, avokáda a pomeranče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bz vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g cukrový hrášek, překrájený napůl
- 1 ks červená cibule, na tenké plátky
- 2 ks pomeranče, na plátky
- 200 g ředkvička, na půlky
- 2 avokádo, na kousky
- 1 ks citron, šťáva
- 100 g hráškové výhonky
Na dresink
- 1 ks pomeranč, kůra a šťáva
- 1/2 svazku máta, jemně nasekaná
- 1/2 svazku koriandr, jemně nasekaný
- 3 lžíce bílý 4vinný ocet
- 4 lžíce řepkový olej
- 1 lžíce med, tekutý
Postup přípravy
- KROK 1
V konvici uvařte vodu. Cukrový hrášek a cibuli dejte do velké mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte stát 30 sekund, poté sceďte a dejte pod tekoucí studenou vodu, dokud zcela nezchladnou. Znovu sceďte.
- KROK 2
Cukrový hrášek, cibuli, pomeranče a ředkvičky navrstvěte do nádoby. Promíchejte kousky avokáda s citronovou šťávou a přidejte ho do mísy k zelenině. Suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici. Až budete připraveni k podávání, přidejte výhonky hrášku a jemně promíchejte salát s dresinkem.