reklama

Suroviny

  • 250 g stonková brokolice
  • 2 lžička avokádový olej
  • 3 kuřecí prsa bez kůže
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 100 g potočnice
  • 2 syrová červená řepa, (asi 175g), oloupaná a nastrouhaná nebo nakrájená na sirky
  • 1 lžička černucha setá

Na avokádové pesto

  • 1 svazek bazalka
  • 1 avokádo
  • 1/2 stroužek česneku, prolisovaný
  • 25 g vlašské ořechy, nasekané nahrubo
  • 1 lžíce avokádový olej
  • 1 citron, štáva vymačkaná a kůra jemně nastrouhaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, vložte brokolici a vařte 2 minuty. Sceďte a poté propláchněte ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Rozehřejte na pánvi 1⁄2 lžičky řepkového oleje, vložte okapanou brokolici a opékejte 2–3 minuty. Restujte a míchejte, dokud trochu nezhnědne. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou. Kuře potřete zbylým olejem, osolte, opepřete. Na rozpálené pánvi opékejte 3–4 minuty z každé strany nebo dokud nebude maso propečené. Nechte vychladnout a poté nakrájejte nebo natrhejte na větší kousky.

  • KROK 2

    Připravte pesto. Z bazalky oberte lístky a hrst si nechte stranou na vrch salátu. Zbytek dejte do nádobky food processoru. Vydlabejte dužinu z avokáda a přidejte do food processoru a bazalkou spolu s česnekem, vlašskými ořechy, olejem, 1 lžící citronové šťávy, 2–3 lžícemi studené vody a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Rozmixujte do hladka a poté přesuňte do misky. Nakrájenou cibuli zalijte zbylou citronovou šťávou a nechte pár minut odležet.

  • KROK 3

    Navršte na servírovací talíř či tác potočnici. Brokolici a cibuli promíchejte s citronovou šťávou, ve které se marinovala cibule. Navrch přidejte červenou řepu, ale nevmíchávejte ji. Pak přidejte navrch kuře. Posypte odloženými lístky bazalky, nastrouhanou citronovou kůru a semeny černuchy a podávejte s avokádovým pestem.

reklama
reklama
reklama
reklama