Salát z uzené makrely s zálivkou z červené řepy a křenu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 150 g listový salát – směs
- 300g uzená makrelafilety zbavené kůže a rozdrobené
- 4 lžíce, křenový krém
Na zálivku
- 3 malá cibule šalotkanakrájená na tenká kolečka
- 4 lžíce červený vinný ocet
- 4 červená řepavařená, oloupaná, 2 nakrájené na kostky, 2 nakrájené na 18 plátků
- 8 lžic olivový olej
- kcal348
- tuky31g
- nasycené6g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina1g
- proteín11g
- sůl1.31g
Postup přípravy
krok 1
Na přípravu zálivky dejte šalotku do mísy s octem, okořeňte a nechte pár minut změknout. Do šalotky vmíchejte na kostičky nakrájenou červenou řepu a olivový olej. Zálivku lze připravit i den předem a nechat v chladu do dalšího dne.
krok 2
Až budete připraveni podívat, lehce smíchejte salát s makrelou a s trochou dresinku. Na každý talíř položte 3 plátky červené řepy, do středu navršte salát a zvenku potřete zbytkem dresinku. Na okraj každého talíře vytvořte před podáváním lžičkou malá kolečka křenového krému.