Salát z uzené makrely s zálivkou z červené řepy a křenu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g listový salát – směs
- 300g uzená makrela, filety zbavené kůže a rozdrobené
- 4 lžíce, křenový krém
Na zálivku
- 3 malá cibule šalotka, nakrájená na tenká kolečka
- 4 lžíce červený vinný ocet
- 4 červená řepa, vařená, oloupaná, 2 nakrájené na kostky, 2 nakrájené na 18 plátků
- 8 lžic olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Na přípravu zálivky dejte šalotku do mísy s octem, okořeňte a nechte pár minut změknout. Do šalotky vmíchejte na kostičky nakrájenou červenou řepu a olivový olej. Zálivku lze připravit i den předem a nechat v chladu do dalšího dne.
- KROK 2
Až budete připraveni podívat, lehce smíchejte salát s makrelou a s trochou dresinku. Na každý talíř položte 3 plátky červené řepy, do středu navršte salát a zvenku potřete zbytkem dresinku. Na okraj každého talíře vytvořte před podáváním lžičkou malá kolečka křenového krému.