reklama

Suroviny

  • 3 klasy kukuřice
  • 1 lžíce olivový olej
  • 3 ks avokáda
  • 2 ks limetka šťáva a kůra
  • 1 ks cibule červená, nakrájená na tenké plátky
  • 1 hrst koriandr čerstvý listy
  • špetka sůl

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na rozpálené pánvi opečte kukuřičné klasy, potřete olivovým olejem a během opékání okořeňte. Občas kukuřice otočte, tak aby se na ní objevilo lehké připalení (asi 10 minut). Poté přendejte na talíř a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Avokádo rozpulte a vyndejte pecku. Oloupejte a nakrájejte na hrubé kousky. Přelijte polovinu limetkové šťávy a přidejte i kůru.

  • KROK 3

    Kukuřici pevně podržte na prkénku a odřízněte zrna. Smíchejte avokádo s kukuřicí a červenou cibulí, lístky koriandru, špetkou soli a zbylou limetkovou šťávou a kůrou. Uchovávejte vychlazené.

reklama
reklama
reklama
reklama