Slavnostní červený salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Snadné
- 12-15 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 červené zelí (asi 650 g)
- 2 cibule červená, malá, na kostičky
- 2 červená jablka, zbavená jádřince a nakrájená na kostičky
- 250 g červená řepa, vařená, nakrájená na kostičky
- 50 g vlašské ořechy, hrubě nasekané
- 2 pomeranče, velké
- 5 lžic vinný ocet červený
- 3 lžíce rybízová zavařenina
- 2 lžíce med tekutý
- 2 lžíce olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Zelí rozčtvrťte a odřízněte košťál. Nakrájejte ho najemno a dejte ho společně s cibulí, jablky, červenou řepou a vlašskými ořechy do velké salátové mísy.
- KROK 2
Nejprve z pomerančů nastrouhejte kůru a poté u každého seřízněte horní a spodní část, aby pevně seděly na pracovní ploše. Pomocí malého zoubkovaného nože odřízněte kůru a z pomerančů vyřízněte jednolitvé měsíčky dužiny, které následně nakrájejte nahrubo a přidejte do salátu.
- KROK 3
Ze zbytků pomerančů vymačkejte veškerou šťávu, smíchejte s pepřem, červeným vinným octem, rybízovou zavařeninou, medem a olejem a poté vmíchejte do salátu. V lednici vydrží 3-4 dny.