reklama

Suroviny

  • 1 červené zelí (asi 650 g)
  • 2 cibule červená, malá, na kostičky
  • 2 červená jablka, zbavená jádřince a nakrájená na kostičky
  • 250 g červená řepa, vařená, nakrájená na kostičky
  • 50 g vlašské ořechy, hrubě nasekané
  • 2 pomeranče, velké
  • 5 lžic vinný ocet červený
  • 3 lžíce rybízová zavařenina
  • 2 lžíce med tekutý
  • 2 lžíce olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zelí rozčtvrťte a odřízněte košťál. Nakrájejte ho najemno a dejte ho společně s cibulí, jablky, červenou řepou a vlašskými ořechy do velké salátové mísy.

  • KROK 2

    Nejprve z pomerančů nastrouhejte kůru a poté u každého seřízněte horní a spodní část, aby pevně seděly na pracovní ploše. Pomocí malého zoubkovaného nože odřízněte kůru a z pomerančů vyřízněte jednolitvé měsíčky dužiny, které následně nakrájejte nahrubo a přidejte do salátu.

  • KROK 3

    Ze zbytků pomerančů vymačkejte veškerou šťávu, smíchejte s pepřem, červeným vinným octem, rybízovou zavařeninou, medem a olejem a poté vmíchejte do salátu. V lednici vydrží 3-4 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama