Slavnostní červený salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Snadné
- 12-15 porcí
Přejít na suroviny
- 1 červené zelí(asi 650 g)
- 2 cibule červenámalá, na kostičky
- 2 červená jablkazbavená jádřince a nakrájená na kostičky
- 250 g červená řepavařená, nakrájená na kostičky
- 50 g vlašské ořechyhrubě nasekané
- 2 pomerančevelké
- 5 lžic vinný ocetčervený
- 3 lžíce rybízová zavařenina
- 2 lžíce medtekutý
- 2 lžíce olivový olej
- kcal93
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy12g
- cukry12g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Zelí rozčtvrťte a odřízněte košťál. Nakrájejte ho najemno a dejte ho společně s cibulí, jablky, červenou řepou a vlašskými ořechy do velké salátové mísy.
krok 2
Nejprve z pomerančů nastrouhejte kůru a poté u každého seřízněte horní a spodní část, aby pevně seděly na pracovní ploše. Pomocí malého zoubkovaného nože odřízněte kůru a z pomerančů vyřízněte jednolitvé měsíčky dužiny, které následně nakrájejte nahrubo a přidejte do salátu.
krok 3
Ze zbytků pomerančů vymačkejte veškerou šťávu, smíchejte s pepřem, červeným vinným octem, rybízovou zavařeninou, medem a olejem a poté vmíchejte do salátu. V lednici vydrží 3-4 dny.