reklama

  • 1 červené zelí
    (asi 650 g)
  • 2 cibule červená
    malá, na kostičky
  • 2 červená jablka
    zbavená jádřince a nakrájená na kostičky
  • 250 g červená řepa
    vařená, nakrájená na kostičky
  • 50 g vlašské ořechy
    hrubě nasekané
  • 2 pomeranče
    velké
  • 5 lžic vinný ocet
    červený
  • 3 lžíce rybízová zavařenina
  • 2 lžíce med
    tekutý
  • 2 lžíce olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal93
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy12g
  • cukry12g
  • vláknina3g
  • proteín2g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zelí rozčtvrťte a odřízněte košťál. Nakrájejte ho najemno a dejte ho společně s cibulí, jablky, červenou řepou a vlašskými ořechy do velké salátové mísy.

  • krok 2

    Nejprve z pomerančů nastrouhejte kůru a poté u každého seřízněte horní a spodní část, aby pevně seděly na pracovní ploše. Pomocí malého zoubkovaného nože odřízněte kůru a z pomerančů vyřízněte jednolitvé měsíčky dužiny, které následně nakrájejte nahrubo a přidejte do salátu.

  • krok 3

    Ze zbytků pomerančů vymačkejte veškerou šťávu, smíchejte s pepřem, červeným vinným octem, rybízovou zavařeninou, medem a olejem a poté vmíchejte do salátu. V lednici vydrží 3-4 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama