Snadná pomalu pečená rajčata s rukolou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- jako základ pro přípravu cca 20 porcí
Přejít na suroviny
- 20 rajčatastředně velká, rozpůlená
- olivový olej
- sůl
- pepř
- pár větviček oreganootrhané lístky
- 100 g rukola
- balzamikový ocet
- 2 lžíce piniové oříškyopražené
- kcal0
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozpalte na 140 °C. Rajčata rozpulte a položte řezem nahoru na pečící plechy. Každý lehce potřete trochou olivového oleje, posypte solí a pepřem. Rajčata posypte oreganem. Pečte 2-3 hodiny do polosucha. Nechte vychladnout, poté přendejte do plastové nádoby dejte vychladit až na 24 hodin.
krok 2
Při servírování rozsypte rukolu na talíř a navrch položte rajčata. Pokapejte trochou olivového oleje a balzamikového octa a poté ozdobte opraženými piniovými oříšky.