reklama

  • 20 rajčata
    středně velká, rozpůlená
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • pár větviček oregano
    otrhané lístky
  • 100 g rukola
  • balzamikový ocet
  • 2 lžíce piniové oříšky
    opražené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal0
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozpalte na 140 °C. Rajčata rozpulte a položte řezem nahoru na pečící plechy. Každý lehce potřete trochou olivového oleje, posypte solí a pepřem. Rajčata posypte oreganem. Pečte 2-3 hodiny do polosucha. Nechte vychladnout, poté přendejte do plastové nádoby dejte vychladit až na 24 hodin.

  • krok 2

    Při servírování rozsypte rukolu na talíř a navrch položte rajčata. Pokapejte trochou olivového oleje a balzamikového octa a poté ozdobte opraženými piniovými oříšky.

reklama
reklama
reklama
reklama