reklama

Suroviny

  • 20 rajčata, středně velká, rozpůlená
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • pár větviček oregano, otrhané lístky
  • 100 g rukola
  • balzamikový ocet
  • 2 lžíce piniové oříšky, opražené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozpalte na 140 °C. Rajčata rozpulte a položte řezem nahoru na pečící plechy. Každý lehce potřete trochou olivového oleje, posypte solí a pepřem. Rajčata posypte oreganem. Pečte 2-3 hodiny do polosucha. Nechte vychladnout, poté přendejte do plastové nádoby dejte vychladit až na 24 hodin.

  • KROK 2

    Při servírování rozsypte rukolu na talíř a navrch položte rajčata. Pokapejte trochou olivového oleje a balzamikového octa a poté ozdobte opraženými piniovými oříšky.

reklama
reklama
reklama
reklama