Šťavnatý pilaf z čočky a tresky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g basmati rýže
- 3 červené cibule, jemně nakrájené
- 2 pl olivového oleje
- 140 g uzené tresky, filet
- 140 g tresky, filet
- 250 g vařené čočky (puy)
- kůra 1 citronu poté citron nakrájejte na klínky
- velký svazek petržele, hrubě nasekaná
- 25 g opečené mandle
Postup přípravy
- KROK 1
Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka, poté scedíme. Mezitím smažte cibuli na oleji ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni po dobu 10-12 minut dozlatova. V mělké pánvi přiveďte k varu trochu vody. Přidejte filety z tresky, vařte 4 minuty, dokud se ryba neuvaří, poté sceďte a nalámejte na velké kousky. Na talíř nandejte polovinu cibule a dejte stranou.
- KROK 2
Scezenou rýži a čočku vmícháme do pánve na cibuli, poté promícháme s rybou, citronovou kůrou a petrželkou, aby se prohřály. Podávejte přelité odloženou cibulí a hrstí mandlí, s měsíčky citronu na straně na vymačkání.