Šťavnatý pilaf z čočky a tresky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250 g basmati rýže
- 3 červené cibulejemně nakrájené
- 2 pl olivového oleje
- 140 g uzené treskyfilet
- 140 g treskyfilet
- 250 g vařené čočky (puy)
- kůra 1 citronupoté citron nakrájejte na klínky
- velký svazek petrželehrubě nasekaná
- 25 g opečené mandle
- kcal468
- tuky11g
- nasycené1g
- sacharidy70g
- cukry6g
- vláknina7g
- proteín27g
- sůl1.39g
Postup přípravy
krok 1
Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka, poté scedíme. Mezitím smažte cibuli na oleji ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni po dobu 10-12 minut dozlatova. V mělké pánvi přiveďte k varu trochu vody. Přidejte filety z tresky, vařte 4 minuty, dokud se ryba neuvaří, poté sceďte a nalámejte na velké kousky. Na talíř nandejte polovinu cibule a dejte stranou.
krok 2
Scezenou rýži a čočku vmícháme do pánve na cibuli, poté promícháme s rybou, citronovou kůrou a petrželkou, aby se prohřály. Podávejte přelité odloženou cibulí a hrstí mandlí, s měsíčky citronu na straně na vymačkání.