reklama

Suroviny

  • 250 g basmati rýže
  • 3 červené cibule, jemně nakrájené
  • 2 pl olivového oleje
  • 140 g uzené tresky, filet
  • 140 g tresky, filet
  • 250 g vařené čočky (puy)
  • kůra 1 citronu poté citron nakrájejte na klínky
  • velký svazek petržele, hrubě nasekaná
  • 25 g opečené mandle

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka, poté scedíme. Mezitím smažte cibuli na oleji ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni po dobu 10-12 minut dozlatova. V mělké pánvi přiveďte k varu trochu vody. Přidejte filety z tresky, vařte 4 minuty, dokud se ryba neuvaří, poté sceďte a nalámejte na velké kousky. Na talíř nandejte polovinu cibule a dejte stranou.

  • KROK 2

    Scezenou rýži a čočku vmícháme do pánve na cibuli, poté promícháme s rybou, citronovou kůrou a petrželkou, aby se prohřály. Podávejte přelité odloženou cibulí a hrstí mandlí, s měsíčky citronu na straně na vymačkání.

reklama
reklama
reklama
reklama