Teplý čočkový salát se sušenou šunkou, kuřecím masem a rukolou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Serves 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 červená cibule, rozpůlená a nakrájená na velmi tenké plátky
- 1 lžíce sherry octa
- 1 hrst petrželky, nahrubo nasekané
- 4 zralá rajčata, nahrubo nasekané
- 2 lžičky malých kaparů
- 250 g čočka puy uvařená
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje, plus trocha navíc
- 8 plátků šunky serrano
- 2 ks kuřecí prsa, uvařené, roztrhané na kusy
- 100 g rukola
Postup přípravy
- KROK 1
Cibuli dejte do mísy, zakápněte octem, poté dochuťte solí a pepřem. Nechte stranou asi 10 minut, dokud cibule mírně nezměkne.
- KROK 2
Mezitím v jiné velké míse smíchejte petrželku a rajčata s kapary. Až budete připraveni k podávání, vyklopte čočku do síta a propláchněte vroucí vodou z konvice. Dejte do mísy. Do čočky přidejte cibuli i s připravenám nálevem, poté přidejte 2 lžíce olivového oleje a vše opatrně promíchejte.
- KROK 3
Salát nandejte na velký servírovací talíř a pak na něj dejte šunku, kuřecí maso a rukolu. Pokud chcete, pokapejte ještě olivovým olejem a trochou octa a podávejte.