Teplý fazolový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 500 g fazolky zelenéočištěné a nakrájené
- 2 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česneknakrájený nadrobno
- 2 cibule šalotkanakrájená na tenká kolečka
- 2 lzice sherry ocet
- 1 malý svazek pažitkanasekaná
- kcal54
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy3g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 2-3 minuty do měkka, poté sceďte a dejte stranou.
krok 2
V malé pánvi rozehřejte olej, opečte česnek do světle zlatavé barvy, přidejte fazole a okořeňte. Přidejte šalotku a důkladně všechny ingredience promíchejte, poté stáhněte z plotny.
krok 3
Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě pokapané sherry octem a posypané pažitkou.