reklama

  • 500 g fazolky zelené
    očištěné a nakrájené
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
    nakrájený nadrobno
  • 2 cibule šalotka
    nakrájená na tenká kolečka
  • 2 lzice sherry ocet
  • 1 malý svazek pažitka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal54
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy3g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 2-3 minuty do měkka, poté sceďte a dejte stranou.

  • krok 2

    V malé pánvi rozehřejte olej, opečte česnek do světle zlatavé barvy, přidejte fazole a okořeňte. Přidejte šalotku a důkladně všechny ingredience promíchejte, poté stáhněte z plotny.

  • krok 3

    Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě pokapané sherry octem a posypané pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama