Teplý salát s kuřecími nudličkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Velmi snadné
- 2 porce
Suroviny
- 50g rýžové nudle, v receptu použité thajské nudle značky Sharwood's
- 100g hrášek, lusky rozříznuté podélně napůl
- 1 malá červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- bazalka
- 2 kuřecí prsa, uvařená
Na zálivku
- 3 lžíce olivový olej
- 1/2 citron, pouze kůra a šťáva
- 1 vrchovatá lžička majonéza
Postup přípravy
- KROK 1
Namočení nudlí: Uvařte konvici vody a rýžové nudle přendejte do žáruvzdorné mísy. Přelijte vroucí vodou tak, aby byly celé ve vodě. Nechte nudle namočené 4 minuty.
- KROK 2
Mezitím si připravte zálivku. Vyšlehejte olivový olej, citronovou kůru a šťávu a majonézu a pokud chcete, dochuťte. Nudle sceďte a vraťte do mísy. Přidejte lusky hrachu, červenou papriku a bazalku. Zalijte polovinou dresinku a jemně promíchejte.
- KROK 3
Nudle rozdělte do dvou misek. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na nudle. Přelijte zbývajícím dresinkem a podávejte.