Teplý salát s kuřecími nudličkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 50g rýžové nudlev receptu použité thajské nudle značky Sharwood's
- 100g hrášeklusky rozříznuté podélně napůl
- 1 malá červená paprikazbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- bazalka
- 2 kuřecí prsauvařená
Na zálivku
- 3 lžíce olivový olej
- 1/2 citronpouze kůra a šťáva
- 1 vrchovatá lžička majonéza
- kcal577
- tuky35g
- nasycené6g
- sacharidy28g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín40g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Namočení nudlí: Uvařte konvici vody a rýžové nudle přendejte do žáruvzdorné mísy. Přelijte vroucí vodou tak, aby byly celé ve vodě. Nechte nudle namočené 4 minuty.
krok 2
Mezitím si připravte zálivku. Vyšlehejte olivový olej, citronovou kůru a šťávu a majonézu a pokud chcete, dochuťte. Nudle sceďte a vraťte do mísy. Přidejte lusky hrachu, červenou papriku a bazalku. Zalijte polovinou dresinku a jemně promíchejte.
krok 3
Nudle rozdělte do dvou misek. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na nudle. Přelijte zbývajícím dresinkem a podávejte.