Teplý těstovinový salát se slaninou a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 300 g orzo(těstovinová rýže)
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 140 g anglická slaninanakrájená
- 140 g cherry rajčatarozpůlená
- 1/2 190g sklenice pesto
- 2 ks avokádabez pecky, oloupané a nakrájené
- 70 g rukola
- nastrouhaný sýr Grana Padanok podávání
- kcal600
- tuky33g
- nasycené7g
- sacharidy54g
- cukry4g
- vláknina7g
- proteín17g
- sůl1.9g
Postup přípravy
krok 1
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Orzo uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a slaninu opékejte 4-5 minut do křupava. Přimíchejte rajčata a restujte ještě pár minut. Do směsi zamíchejte orzo, pesto i avokádo a ohřívejte ještě 2 minuty.
krok 2
Směs naservírujte na talíř, posypte rukolou a sýrem Grana Padano.