Teplý těstovinový salát se slaninou a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g orzo (těstovinová rýže)
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 140 g anglická slanina, nakrájená
- 140 g cherry rajčata, rozpůlená
- 1/2 190g sklenice pesto
- 2 ks avokáda, bez pecky, oloupané a nakrájené
- 70 g rukola
- nastrouhaný sýr Grana Padano, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Orzo uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a slaninu opékejte 4-5 minut do křupava. Přimíchejte rajčata a restujte ještě pár minut. Do směsi zamíchejte orzo, pesto i avokádo a ohřívejte ještě 2 minuty.
- KROK 2
Směs naservírujte na talíř, posypte rukolou a sýrem Grana Padano.