Vánoční salát s kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 100 g kozí sýrkulatý s kůrou
- 1 ks zralá hruška
- 1 hrst kešu ořechynahrubo rozlámané
- 80 g směs řeřichy a špenátu
- křupavý chlébk podávání
- olivový olejna pokapání
Na dresink
- 1 lžíce brusinkový džem
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce citronová šťáva
- kcal327
- tuky26g
- nasycené10g
- sacharidy12g
- cukry2g
- vláknina3g
- proteín13g
- sůl0.99g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte gril na vysokou teplotu a položte na plech alobal. Sýr rozpůlte podélně, aby vznikla dvě kolečka. Hrušku rozpůlte a zbavte jádřince. Každou polovinu nakrájejte na plátky a vytvořte z nich na alobalu dvě hromádky. Kousky hrušky lehce potřete olejem. Poté na každou hromádku posaďte sýrové kolečko (řeznou stranou nahoru) a grilujte několik minut do zlatova. Posypte ořechy a grilujte ještě asi minutu.
krok 2
Brusinkový džem rozšlehejte s olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete. Zelené listy rozložte na dva talíře. Navrch položte hrušky se sýrem. Lžící naneste zálivku, posypte opečenými oříšky a hned servérujte s křupavým chlebem.