reklama

Suroviny

  • 100 g kozí sýr, kulatý s kůrou
  • 1 ks zralá hruška
  • 1 hrst kešu ořechy, nahrubo rozlámané
  • 80 g směs řeřichy a špenátu
  • křupavý chléb, k podávání
  • olivový olej, na pokapání

Na dresink

  • 1 lžíce brusinkový džem
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte gril na vysokou teplotu a položte na plech alobal. Sýr rozpůlte podélně, aby vznikla dvě kolečka. Hrušku rozpůlte a zbavte jádřince. Každou polovinu nakrájejte na plátky a vytvořte z nich na alobalu dvě hromádky. Kousky hrušky lehce potřete olejem. Poté na každou hromádku posaďte sýrové kolečko (řeznou stranou nahoru) a grilujte několik minut do zlatova. Posypte ořechy a grilujte ještě asi minutu.

  • KROK 2

    Brusinkový džem rozšlehejte s olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete. Zelené listy rozložte na dva talíře. Navrch položte hrušky se sýrem. Lžící naneste zálivku, posypte opečenými oříšky a hned servérujte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama