reklama

  • 1 grilované kuře
  • 2 ciabatta
    nakrájená na široké plátky, lze zaměnit za kváskový či bílý chléb
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velký hlávkový salát
    nastrouhaný
  • 1 řapíkatý celer
    nakrájený nadrobno
  • 4 jarní cibulka
    nakrájená nadrobno
  • 1/2 okurka
    nakrájená na kostičky
  • 90 ml majonéza
  • 1,5 lžíce vinný ocet
    nebo estragonový ocet
  • malý svazek estragonu
    nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal726
  • tuky46g
  • nasycené12g
  • sacharidy18g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín61g
  • sůl4.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z kuřete odstraňte kůži a maso otrhejte od kostí. Maso poté natrhejte na menší kousky. Chleba opečte a poté potřete olivovým olejem. Nakrájejte na velké krutony.

  • krok 2

    Hlávkový salát dejte do velké mísy a rozprostřete na něj kuře, celer, cibuli a okurku ve vrstvách. Salát takto vydrží v lednici až 2 hodiny.

  • krok 3

    Majonézu smíchejte s octem a dobře osolte. Vmíchejte nasekaný estragon a poté lžičkou nalijte na salát. Dobře promíchejte, posypte krutony a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama