reklama

Suroviny

  • 1 grilované kuře
  • 2 ciabatta, nakrájená na široké plátky, lze zaměnit za kváskový či bílý chléb
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velký hlávkový salát, nastrouhaný
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený nadrobno
  • 4 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
  • 1/2 okurka, nakrájená na kostičky
  • 90 ml majonéza
  • 1,5 lžíce vinný ocet, nebo estragonový ocet
  • malý svazek estragonu, nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Z kuřete odstraňte kůži a maso otrhejte od kostí. Maso poté natrhejte na menší kousky. Chleba opečte a poté potřete olivovým olejem. Nakrájejte na velké krutony.

  • KROK 2

    Hlávkový salát dejte do velké mísy a rozprostřete na něj kuře, celer, cibuli a okurku ve vrstvách. Salát takto vydrží v lednici až 2 hodiny.

  • KROK 3

    Majonézu smíchejte s octem a dobře osolte. Vmíchejte nasekaný estragon a poté lžičkou nalijte na salát. Dobře promíchejte, posypte krutony a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama