Vietnamský salát s mořskými plody
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 5 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g mix mořských plodů, předvařené a rozmražené
- 300 g rýžové nudle, tenké, uvařené
- 300 g fazolové klíčky, ze sklenice
- 3 ks mrkev, nakrájené na tenké nudličky
- 1 ks jarní cibulka, podélně nakrájená na nudličky
- máta a koriandr, nasekané lístky
Na zálivku
- 5 lžic rýžový ocet
- 1 lžička cukr krupice
- 1 ks červená chilli paprička, nakrájená
- 1 ks citronová tráva, nakrájená
- 1 lžíce sójová omáčka
Postup přípravy
- KROK 1
Dejte do velké mísy veškerou zeleninu, nudle, mořské plody i mátu a koriandr (ale nechte si pár lístků na ozdobu). Vše promíchejte.
- KROK 2
Smíchejte všechny ingredience na zálivku a tu pak promíchejte se salátem. Hotový salát rozdělte do pěti misek nebo ho ponechte ve velké míse a nechte každého, ať si nabere, kolik chce. Salát také ozdobte zbytkem máty a koriandru.