Vietnamský salát s mořskými plody
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 5 porcí
Přejít na suroviny
- 400 g mix mořských plodůpředvařené a rozmražené
- 300 g rýžové nudletenké, uvařené
- 300 g fazolové klíčkyze sklenice
- 3 ks mrkevnakrájené na tenké nudličky
- 1 ks jarní cibulkapodélně nakrájená na nudličky
- máta a koriandrnasekané lístky
Na zálivku
- 5 lžic rýžový ocet
- 1 lžička cukr krupice
- 1 ks červená chilli papričkanakrájená
- 1 ks citronová trávanakrájená
- 1 lžíce sójová omáčka
- kcal211
- tuky4g
- nasycené0g
- sacharidy26g
- cukry8g
- vláknina4g
- proteín21g
- sůl1.89g
Postup přípravy
krok 1
Dejte do velké mísy veškerou zeleninu, nudle, mořské plody i mátu a koriandr (ale nechte si pár lístků na ozdobu). Vše promíchejte.
krok 2
Smíchejte všechny ingredience na zálivku a tu pak promíchejte se salátem. Hotový salát rozdělte do pěti misek nebo ho ponechte ve velké míse a nechte každého, ať si nabere, kolik chce. Salát také ozdobte zbytkem máty a koriandru.