Zdravý salát se zázvorovou zálivkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 saláty little gempodélně rozpůlené
- 200g vyloupané sojové fazolky edamamerozmražené
- 4 mrkevnakrájená na dlouhé nudličky
- 140g ředkvičkynakrájené na tenká kolečka
Na zálivku
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- 2 lžíce sojová omáčka se sníženým obsahem soli
- 2 lžíce krupicový cukr
- 1/2 malá cibulenasekaná najemno
- 2 lžičky zázvoroloupaný a nastrouhaný najemno
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 2 lžíce rostlinný olej
- kcal195
- tuky8g
- nasycené1g
- sacharidy25g
- cukry19g
- vláknina5g
- proteín8g
- sůl1.07g
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru, přidejte 1 lžíci vody a rozmixujte do hladka. Rozpůlený salát, fazolky edamame, mrkev a ředkvičky rozložte na 4 talíře nebo na 1 velký servírovací talíř. Těsně před podáváním pokapejte zálivkou.