Zdravý salát se zázvorovou zálivkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 saláty little gem, podélně rozpůlené
- 200g vyloupané sojové fazolky edamame, rozmražené
- 4 mrkev, nakrájená na dlouhé nudličky
- 140g ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka
Na zálivku
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- 2 lžíce sojová omáčka se sníženým obsahem soli
- 2 lžíce krupicový cukr
- 1/2 malá cibule, nasekaná najemno
- 2 lžičky zázvor, oloupaný a nastrouhaný najemno
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 2 lžíce rostlinný olej
Postup přípravy
- KROK 1
Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru, přidejte 1 lžíci vody a rozmixujte do hladka. Rozpůlený salát, fazolky edamame, mrkev a ředkvičky rozložte na 4 talíře nebo na 1 velký servírovací talíř. Těsně před podáváním pokapejte zálivkou.