reklama

  • 6 plátků slaniny
    nejlépe snídaňové
  • 2 salát little gem
    nakrájený
  • 4 řapíky celeru
    nakrájeného
  • 1 pečené kuřecí prso
    a 1 pečené kuřecí stehno, bez kůže, maso natrhané
  • 75 g modrý sýr
    nadrobený
  • 2 natvrdo uvařená vejce
    rozpůlená
  • křupavé pečivo k podávání
    (není nutné)

Na zálivku

  • 4 lžíce panenský olivový olej
  • 2 lžíce bílý vinný ocet
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 1-2 lžičky tekutý med
  • 2 kusy jarní cibulky
    nasekané najemno

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal417
  • tuky28g
  • nasycené9g
  • sacharidy2g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín40g
  • sůl2.29g

Postup přípravy

  • krok 1

    Slaninu opečte, dokud nebude křupavá a propečená, a poté ji nadrobte na kousky.

  • krok 2

    Na zálivku smíchejte olivový olej, ocet, hořčici a med s 1 lžící vody a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Odložte 2 polévkové lžíce zálivky do skleničky, vložte do lednice a využijte na nějaký další salát. Do zbytku zálivky vmíchejte jarní cibulku.

  • krok 3

    Do mísy nebo na servírovací talíř dejte jako základ nakrájený salát a řapíkatý celer, navrch položte slaninu, natrhané kuřecí maso a nadrobený modrý sýr. Přidejte uvařená vejce a pokapejte zálivkou. Podávejte s pečivem, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama