Zimní variace na Cobbův salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 6 plátků slaninynejlépe snídaňové
- 2 salát little gemnakrájený
- 4 řapíky celerunakrájeného
- 1 pečené kuřecí prsoa 1 pečené kuřecí stehno, bez kůže, maso natrhané
- 75 g modrý sýrnadrobený
- 2 natvrdo uvařená vejcerozpůlená
- křupavé pečivo k podávání(není nutné)
Na zálivku
- 4 lžíce panenský olivový olej
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 1-2 lžičky tekutý med
- 2 kusy jarní cibulkynasekané najemno
- kcal417
- tuky28g
- nasycené9g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín40g
- sůl2.29g
Postup přípravy
krok 1
Slaninu opečte, dokud nebude křupavá a propečená, a poté ji nadrobte na kousky.
krok 2
Na zálivku smíchejte olivový olej, ocet, hořčici a med s 1 lžící vody a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Odložte 2 polévkové lžíce zálivky do skleničky, vložte do lednice a využijte na nějaký další salát. Do zbytku zálivky vmíchejte jarní cibulku.
krok 3
Do mísy nebo na servírovací talíř dejte jako základ nakrájený salát a řapíkatý celer, navrch položte slaninu, natrhané kuřecí maso a nadrobený modrý sýr. Přidejte uvařená vejce a pokapejte zálivkou. Podávejte s pečivem, chcete-li.