Zimní variace na Cobbův salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 6 plátků slaniny, nejlépe snídaňové
- 2 salát little gem, nakrájený
- 4 řapíky celeru, nakrájeného
- 1 pečené kuřecí prso a 1 pečené kuřecí stehno, bez kůže, maso natrhané
- 75 g modrý sýr, nadrobený
- 2 natvrdo uvařená vejce, rozpůlená
- křupavé pečivo k podávání (není nutné)
Na zálivku
- 4 lžíce panenský olivový olej
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 1-2 lžičky tekutý med
- 2 kusy jarní cibulky, nasekané najemno
Postup přípravy
- KROK 1
Slaninu opečte, dokud nebude křupavá a propečená, a poté ji nadrobte na kousky.
- KROK 2
Na zálivku smíchejte olivový olej, ocet, hořčici a med s 1 lžící vody a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Odložte 2 polévkové lžíce zálivky do skleničky, vložte do lednice a využijte na nějaký další salát. Do zbytku zálivky vmíchejte jarní cibulku.
- KROK 3
Do mísy nebo na servírovací talíř dejte jako základ nakrájený salát a řapíkatý celer, navrch položte slaninu, natrhané kuřecí maso a nadrobený modrý sýr. Přidejte uvařená vejce a pokapejte zálivkou. Podávejte s pečivem, chcete-li.