Zimní zelný salát s dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g zelené fazolky
- 1 ks zelí bílé, nakrouhané
- 1 ks cibule malá bílá, na kostičky
- 4 ks mrkev nastrouhaná
Na dresink
- 5 lžic slunečnicový olej
- 5 lžic jablečný ocet
- 4 lžíce cukr
- 1 lžička celerová semínka
- 1 lžíce celozrnná hořčice
Postup přípravy
- KROK 1
Zelené fazolky vařte 1 minutu ve vroucí osolené vodě, poté slijte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Dejte do velké mísy se zelím, cibulí a mrkví.
- KROK 2
V malém kastrůlku přiveďte k varu suroviny na zálivku. Přidejte špetku soli, stáhněte z ohně, nechte 5 minut vychladnout a před podáváním promíchejte se salátem.