Zimní zelný salát s dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 porcí
Přejít na suroviny
- 200 g zelené fazolky
- 1 ks zelíbílé, nakrouhané
- 1 ks cibulemalá bílá, na kostičky
- 4 ks mrkevnastrouhaná
Na dresink
- 5 lžic slunečnicový olej
- 5 lžic jablečný ocet
- 4 lžíce cukr
- 1 lžička celerová semínka
- 1 lžíce celozrnná hořčice
- kcal94
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy12g
- cukry11g
- vláknina2g
- proteín1g
- sůl0.09g
Postup přípravy
krok 1
Zelené fazolky vařte 1 minutu ve vroucí osolené vodě, poté slijte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Dejte do velké mísy se zelím, cibulí a mrkví.
krok 2
V malém kastrůlku přiveďte k varu suroviny na zálivku. Přidejte špetku soli, stáhněte z ohně, nechte 5 minut vychladnout a před podáváním promíchejte se salátem.