Satay vepřové maso s křupavým jablečným salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 3 lžíce křupavého arašídového másla
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 4 libové vepřové kotlety
- šťáva ze 2 limetek
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 špetka cukru
- 2 jablkazbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
- listy koriandruhrubě nasekané
- lístky mátyhrubě nasekané
- pepř
- kcal310
- tuky12g
- nasycené3g
- sacharidy15g
- cukry15g
- vláknina2g
- proteín36g
- sůl1.08g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Smíchejte arašídové máslo a sladkou chilli omáčku, poté dochuťte pepřem (arašídové máslo je dostatečně slané). Vepřové maso rozložte na pekáč, potřete vršky polovinou ořechové směsi a poté grilujte 3 minuty. Opatrně maso otočte a potřete je zbylou směsí, Poté grilujte další 3–4 minuty, dokud nebudou hotové.
krok 2
Mezitím si připravte salát smícháním limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru v misce. Vmíchejte plátky jablek, aby se dobře obalily v dresinku, poté přidejte koriandr a mátu. Křupavý jablečný salát podávejte k vepřovým steakům, třeba také s jasmínovou rýží.