reklama

  • 3 lžíce křupavého arašídového másla
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 4 libové vepřové kotlety
  • šťáva ze 2 limetek
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 špetka cukru
  • 2 jablka
    zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
  • listy koriandru
    hrubě nasekané
  • lístky máty
    hrubě nasekané
  • pepř

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal310
  • tuky12g
  • nasycené3g
  • sacharidy15g
  • cukry15g
  • vláknina2g
  • proteín36g
  • sůl1.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Smíchejte arašídové máslo a sladkou chilli omáčku, poté dochuťte pepřem (arašídové máslo je dostatečně slané). Vepřové maso rozložte na pekáč, potřete vršky polovinou ořechové směsi a poté grilujte 3 minuty. Opatrně maso otočte a potřete je zbylou směsí, Poté grilujte další 3–4 minuty, dokud nebudou hotové.

  • krok 2

    Mezitím si připravte salát smícháním limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru v misce. Vmíchejte plátky jablek, aby se dobře obalily v dresinku, poté přidejte koriandr a mátu. Křupavý jablečný salát podávejte k vepřovým steakům, třeba také s jasmínovou rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama