Satay vepřové maso s křupavým jablečným salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 lžíce křupavého arašídového másla
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 4 libové vepřové kotlety
- šťáva ze 2 limetek
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 špetka cukru
- 2 jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
- listy koriandru, hrubě nasekané
- lístky máty, hrubě nasekané
- pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Smíchejte arašídové máslo a sladkou chilli omáčku, poté dochuťte pepřem (arašídové máslo je dostatečně slané). Vepřové maso rozložte na pekáč, potřete vršky polovinou ořechové směsi a poté grilujte 3 minuty. Opatrně maso otočte a potřete je zbylou směsí, Poté grilujte další 3–4 minuty, dokud nebudou hotové.
- KROK 2
Mezitím si připravte salát smícháním limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru v misce. Vmíchejte plátky jablek, aby se dobře obalily v dresinku, poté přidejte koriandr a mátu. Křupavý jablečný salát podávejte k vepřovým steakům, třeba také s jasmínovou rýží.