
Sázené vejce na toastu s chorizem a avokádem
Sázené vejce a opečený celozrnný chléb skvěle doplňuje krémová pomazánka z avokáda, pikantní španělský salám chorizo a výživná dýňová semínka. Jednoduché a rychlé jídlo, se kterým vykouzlíte brunch jako v kavárně.
- 1 lžíce dýňová semínka
- 85 g salám chorizonakrájený na kousky
- 1 ks avokádovelké, zralé, zbavené pecky a oloupané
- ½ limetkašťáva
- ½ malého balení koriandrnasekaný
- 2 ks vejce
- 4 plátky celozrnný chléb
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal522
- tuky37g
- nasycené10g
- sacharidy25g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín23g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte velkou pánev, přidejte dýňová semínka a opékejte je několik minut, dokud nezačnou praskat. Pak je vyklopte do misky a dejte stranou. Do pánve dejte kousky choriza a opékejte je 5 minut, aby pustily tuk a byly křupavé. Mezitím rozmačkejte avokádo s limetkovou šťávou, polovinou koriandru a špetkou soli.
krok 2
Na rozehřáté pánvi opečte plátky chleba (několik minut z každé strany) nebo použijte topinkovač. Chorizo posuňte na okraj pánve, rozklepněte do ní vejce a osmažte je podle chuti.
krok 3
Při podávání rozdělte toasty na dva talíře, potřete je rozmačkaným avokádem, obložte chorizem, sázenými vejci a dýňovými semínky. Nakonec posypte zbylým koriandrem.