reklama

Suroviny

  • 4 plátky slaniny
  • 3 plátky světlý toustový chléb
  • 1 lžíce majonéza
  • 1 vařené vejce, nakrájené
  • 1 rajče, nakrájené
  • několik silných plátků z pečeného nebo vařeného kuřecího či krůtího prsa
  • několik listů salátu
  • hrst bramborových lupínků k podávání, (není nutné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu a opečte slaninu, aby byla křupavá. V polovině pečení otočte. Slaninu můžete případně připravit i na pánvi. Toustový chléb opečte nasucho a jeden plátek potřete majonézou.

  • KROK 2

    Navrstvěte na majonézu vejce, rajče a většinu slaniny a přiklopte plátkem chleba. Na něj položte kuřecí nebo krůtí maso, zbylou slaninu a salát. Završte posledním plátkem chleba a nakrájejte na čtvrtiny. Zajistěte párátky nebo napichovátky a podávejte s lupínky, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama