reklama

  • 4 plátky slaniny
  • 3 plátky světlý toustový chléb
  • 1 lžíce majonéza
  • 1 vařené vejce
    nakrájené
  • 1 rajče
    nakrájené
  • několik silných plátků z pečeného nebo vařeného kuřecího
    či krůtího prsa
  • několik listů salátu
  • hrst bramborových lupínků k podávání
    (není nutné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal744
  • tuky35g
  • nasycené10g
  • sacharidy49g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín62g
  • sůl5.18g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu a opečte slaninu, aby byla křupavá. V polovině pečení otočte. Slaninu můžete případně připravit i na pánvi. Toustový chléb opečte nasucho a jeden plátek potřete majonézou.

  • krok 2

    Navrstvěte na majonézu vejce, rajče a většinu slaniny a přiklopte plátkem chleba. Na něj položte kuřecí nebo krůtí maso, zbylou slaninu a salát. Završte posledním plátkem chleba a nakrájejte na čtvrtiny. Zajistěte párátky nebo napichovátky a podávejte s lupínky, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama