Sendvič se steakem a bylinkovým máslem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce máslo, změklé
- 2 ks olivy, bez pecky, libovolná barva
- 3 ks kapary
- 1 špetka tymián, otrhané lístky
- 175 g rump steak, z hovězího zadního, zbavený tuku
- 2 lžičky olivový olej
- 1/2 ks ciabatta
- 2 listy římský salát
Postup přípravy
- KROK 1
Máslo dejte do malé misky a ochuťte čerstvě mletým pepřem. Olivy, kapary a lístky tymiánu nakrájejte nadrobno a vmíchejte do másla. Dejte vychladit.
- KROK 2
Rozehřejte pánev nebo gril, aby se z ní kouřilo. Steak potřete trochou oleje a položte na ní. Opékejte 3-4 minuty z každé strany, poté přendejte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte odpočinout.
- KROK 3
Bochník ciabatty rozkrojte napůl, řeznou stranu potřete zbylým olejem a položte řeznou stranou dolů na pánev na 1–2 minuty, aby se lehce opekla. Na spodní polovinu bochníku položte steak a potřete lžící bylinkového másla. Přidejte listy salátu a přiklopte horní částí bochníku.