reklama

  • 1 lžíce máslo
    změklé
  • 2 ks olivy
    bez pecky, libovolná barva
  • 3 ks kapary
  • 1 špetka tymián
    otrhané lístky
  • 175 g rump steak
    z hovězího zadního, zbavený tuku
  • 2 lžičky olivový olej
  • 1/2 ks ciabatta
  • 2 listy římský salát

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal839
  • tuky35g
  • nasycené13g
  • sacharidy80g
  • cukry7g
  • vláknina5g
  • proteín56g
  • sůl3.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Máslo dejte do malé misky a ochuťte čerstvě mletým pepřem. Olivy, kapary a lístky tymiánu nakrájejte nadrobno a vmíchejte do másla. Dejte vychladit.

  • krok 2

    Rozehřejte pánev nebo gril, aby se z ní kouřilo. Steak potřete trochou oleje a položte na ní. Opékejte 3-4 minuty z každé strany, poté přendejte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte odpočinout.

  • krok 3

    Bochník ciabatty rozkrojte napůl, řeznou stranu potřete zbylým olejem a položte řeznou stranou dolů na pánev na 1–2 minuty, aby se lehce opekla. Na spodní polovinu bochníku položte steak a potřete lžící bylinkového másla. Přidejte listy salátu a přiklopte horní částí bochníku.

reklama
reklama
reklama
reklama