
Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
Tenhle sendvič budete milovat! Je plný šťavnatého hovězího masa, lahodné karamelizované cibulky, které krásně doplňuje trochu čerstvé řeřichy. Hodí se jako rychlý oběd i večeře, a jednoduše si ho připravíte i během letního grilování, protože k jeho přípravě potřebujete pouze pět ingrediencí.
- 4 ks hovězí minutkový steaknebo 2 sirloin steaky z nízkého roštěnce o tloušťce 1cm
- 1 lžíce olivový olejplus navíc na pokapání
- 1 ks ciabattamalý bochník
- 4 lžíce karamelizovaná cibule
- 43 g řeřicha
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal525
- tuky21g
- nasycené5g
- sacharidy33g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín52g
- sůl1.85g
Postup přípravy
krok 1
Zapněte gril. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Steaky z obou stran osolte a poté opékejte z každé strany 1 až 2 minuty. Mezitím rozkrojte ciabattu podélně napůl a na grilu dozlatova opečte řezné strany.
krok 2
Opečenou ciabattu pokapejte olivovým olejem, spodní polovinu potřete cibulí a na ni položte steaky. Posypte řeřichou a sendvič uzavřete druhou polovinou ciabatty, pak ho rozkrojte na čtyři sendviče a podávejte ještě teplé po dvou na osobu.