reklama

Suroviny

  • 4 plátky tmavého žitného chleba
  • 1 zralé avokádo
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 velká uvařená řepa, nakrájená na kostičky
  • 140 g uzeného lososa
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce křenu
  • 1 malá cibule, velmi jemně nakrájená
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Chleba opečeme a na každý talíř nachystáme 2 plátky. Rozmačkáme avokádo s polovinou citronové šťávy a dobře okořeníme. Na každý plátek toastu rozprostřeme avokádo a navrch položíme červenou řepu a plátky lososa.

  • KROK 2

    V malé misce smíchám zbylou citronovou šťávu se zakysanou smetanou a křenem. Okořeníme a dobře promícháme, aby se vše spojilo.

  • KROK 3

    Křenovou omáčkou polijeme chleba s lososem a na každý plátek poklademe také pár plátků cibule a nasekaný kopr a podáváme.

reklama
reklama
reklama
reklama