reklama

  • 250 g směs na ciabattu
  • olivový olej
  • 2 ks lilek
    středně velký
  • 1-2 lžičky oregano
    sušené
  • 150 g crème fraîche
  • 4 lžíce parmazán
    (nebo jeho veganská alternativa), nastrouhaný
  • 2 lžíce rozinky
  • 2 lžíce piniové oříšky
  • ½ ks červená cibule
    jemně nasekaná
  • 1 hrst rukola
  • čerstvé pesto
    několik lžic

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal536
  • tuky31g
  • nasycené14.7g
  • sacharidy43.7g
  • cukry0g
  • vláknina7.9g
  • proteín16.5g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Směs na ciabattu připravte podle návodu na obalu, ale do vody přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a promíchejte. Přikryjte a nechte na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

  • krok 2

    Mezitím nakrájejte lilek na ½ cm široké plátky. Obě strany každého plátku potřete trochou olivového oleje, okořeňte solí a pepřem a posypte trochou oregana. Rozpalte pánev a plátky lilku grilujte na středním plameni několik minut z každé strany, dokud nezezlátnou a nezměknou. Pokračujte, dokud nejsou všechny plátky ogrilované.

  • krok 3

    Troubu zahřejte na 220 °C. Vykynuté těsto rozdělte na polovinu a z každé vyválejte tenkou pizzu. Pokud bude třeba, podsypte těsto moukou.

  • krok 4

    Smíchejte crème fraîche se 2 lžícemi parmazánu, osolte, opepřete a rozetřete na základy. Navrch položte plátky lilku a posypte rozinkami, piniovými oříšky, cibulí a zbývajícím parmazánem. Pečte 12–15 minut, nebo dokud nejsou okraje pizzy křupavé a vršky bublající. Servírujte s rukolou a čerstvým pestem.

reklama
reklama
reklama
reklama