Sicilské lilkové pizzy
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- + kynutí
- Snadné
- 4 porce
- 250 g směs na ciabattu
- olivový olej
- 2 ks lilekstředně velký
- 1-2 lžičky oreganosušené
- 150 g crème fraîche
- 4 lžíce parmazán(nebo jeho veganská alternativa), nastrouhaný
- 2 lžíce rozinky
- 2 lžíce piniové oříšky
- ½ ks červená cibulejemně nasekaná
- 1 hrst rukola
- čerstvé pestoněkolik lžic
- kcal536
- tuky31g
- nasycené14.7g
- sacharidy43.7g
- cukry0g
- vláknina7.9g
- proteín16.5g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Směs na ciabattu připravte podle návodu na obalu, ale do vody přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a promíchejte. Přikryjte a nechte na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
krok 2
Mezitím nakrájejte lilek na ½ cm široké plátky. Obě strany každého plátku potřete trochou olivového oleje, okořeňte solí a pepřem a posypte trochou oregana. Rozpalte pánev a plátky lilku grilujte na středním plameni několik minut z každé strany, dokud nezezlátnou a nezměknou. Pokračujte, dokud nejsou všechny plátky ogrilované.
krok 3
Troubu zahřejte na 220 °C. Vykynuté těsto rozdělte na polovinu a z každé vyválejte tenkou pizzu. Pokud bude třeba, podsypte těsto moukou.
krok 4
Smíchejte crème fraîche se 2 lžícemi parmazánu, osolte, opepřete a rozetřete na základy. Navrch položte plátky lilku a posypte rozinkami, piniovými oříšky, cibulí a zbývajícím parmazánem. Pečte 12–15 minut, nebo dokud nejsou okraje pizzy křupavé a vršky bublající. Servírujte s rukolou a čerstvým pestem.