
Skořicová kešu pomazánka s plátky jablek
Porce 2
Velmi snadné
Příprava
bez vaření
Tato jednoduchá pomazánka obsahuje jen pár ingrediencí a je skvělou veganskou svačinou. Namažte ji na plátky jablek pro snadný způsob, jak získat jednu z vašich pěti denních porcí ovoce.
Přejít na suroviny
- 50 g nepražených kešu ořechů
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky skořice
- 2 jablkanakrájená na plátky
- 2 šťavnaté citronyklínky, na vymačkání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal239
- tuky18g
- nasycené7g
- sacharidy12g
- cukry9g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Kešu ořechy namočte na alespoň 2-3 minuty do vroucí vody. Poté sceďte a dejte do vyšší nádoby.
krok 2
K ořechům přidejte kokosový olej a skořici a společně rozmixujte na hrubou pastu.
krok 3
Podávejte natřené na plátcích jablek, zakápnuté citronem.