
Skořicový dort s lískovými ořechy
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 12
- 175 g měkkého másla
- 175 g zlatého krystalového cukru
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce čokoládové pomazánky s lískovými ořechy
- 50 g lískových ořechůhrubě nasekaných
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal320
- tuky19g
- nasycené8g
- sacharidy34g
- cukry20g
- vláknina1g
- proteín5g
- sůl0.63gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C/plyn 4/ventilátor 160 °C. Vymažte a vyložte dno kulaté dortové formy o průměru 20 cm.
krok 2
Dejte máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko do mísy. Míchejte velkou lžící 2-3 minuty nebo elektrickým ručním šlehačem 1-2 minuty, dokud nebude směs lehká a nadýchaná.
krok 3
Do formy nalijte tři čtvrtiny směsi, rozetřete ji do roviny, pak dejte čokoládovou pomazánku s lískovými ořechy ve čtyřech hrudkách. Nahoru dejte zbytek směsi, několikrát promíchejte špejlí a vyhlaďte, aby čokoládová pomazánka byla pokrytá těstem.
krok 4
Posypte ořechy. Pečte přibližně 1 hodinu, dokud dort nevykypí, nezhnědne, není pevný na dotek a pruží zpět při lehkém stlačení (přikryjte pečicím papírem, pokud začne příliš rychle hnědnout). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyklopte, odstraňte papír a nechte vychladnout na mřížce.