Skotské lívance se skořicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 10 ks
Přejít na suroviny
- 200 g hladká mouka
- 1 lžíce prášek do pečiva
- sůl
- 1 lžíce cukrkrystal
- 1 lžička skořicemletá
- 1 velké vejce
- 300 ml mléko
- rostlinný olejna smažení
- kcal121
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy19g
- cukry3g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Přidejte suché suroviny do mísy. Ručním nebo elektrickým šlehačem zašlehejte do směsi vejce a mléko. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev s trochou oleje.
krok 2
Lžící naběračkou těsta vytvořte placku o průměru asi 10 cm. Smažte asi 1 minutu, dokud nejsou okraje palačinky pevné a na povrchu se nezačnou objevovat bublinky. Otočte a smažte dalších 30 sekund z obou stran dozlatova. Podávejte pokapané sirupem, polité máslem, s ovocem či jen tak pocukrované.