Skotské lívance se skořicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 10 ks
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g hladká mouka
- 1 lžíce prášek do pečiva
- sůl
- 1 lžíce cukr krystal
- 1 lžička skořice mletá
- 1 velké vejce
- 300 ml mléko
- rostlinný olej na smažení
Postup přípravy
- KROK 1
Přidejte suché suroviny do mísy. Ručním nebo elektrickým šlehačem zašlehejte do směsi vejce a mléko. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev s trochou oleje.
- KROK 2
Lžící naběračkou těsta vytvořte placku o průměru asi 10 cm. Smažte asi 1 minutu, dokud nejsou okraje palačinky pevné a na povrchu se nezačnou objevovat bublinky. Otočte a smažte dalších 30 sekund z obou stran dozlatova. Podávejte pokapané sirupem, polité máslem, s ovocem či jen tak pocukrované.