reklama

Suroviny

  • 200 g hladká mouka
  • 1 lžíce prášek do pečiva
  • sůl
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 1 lžička skořice mletá
  • 1 velké vejce
  • 300 ml mléko
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přidejte suché suroviny do mísy. Ručním nebo elektrickým šlehačem zašlehejte do směsi vejce a mléko. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev s trochou oleje.

  • KROK 2

    Lžící naběračkou těsta vytvořte placku o průměru asi 10 cm. Smažte asi 1 minutu, dokud nejsou okraje palačinky pevné a na povrchu se nezačnou objevovat bublinky. Otočte a smažte dalších 30 sekund z obou stran dozlatova. Podávejte pokapané sirupem, polité máslem, s ovocem či jen tak pocukrované.

reklama
reklama
reklama
reklama